„Zajlik
A lényeg

Zacher Gábor: Hat intenzíven fekvőből egy van csak oltva

12/10/2021 09:53

| Szerző: Klubrádió

Az orvostársadalom sem rendelkezik hivatalos adatokkal arról, hogy hányan fertőződnek meg a beoltottak közül, így csak az egymás közti tapasztalatcserére tudnak építeni. Zacher saját tapasztalata szerint a hatvani kórház intenzív osztályán fekvő covidsokból öt oltatlanra egy oltott beteg jut.

Zacher Gábor, a Hatvani Kórház sürgősségi osztályán dolgozó orvos nem érti, hogy miért nem nyilvánosak az új koronavírusos betegek oltási adatai (amihez könnyen hozzá is lehetne férni), amik tisztább képet adhatnának az oltási hatékonyságról, illetve segíthetnék az orvosok munkáját is, így pedig csak az egymás közötti információcserére tudják alapozni a statisztikájukat – írja a Portfolio.

Arról egyáltalán nincs tudomása az orvosoknak, hogy valaki 3 vakcina adag után kórházba került volna, ezért úgy tűnik, hogy jelenleg nincs alternatívája az oltásnak a koronavírus elleni küzdelemben, és bár 100 százalékos védelem nincs, de nagyon visszaesik annak a valószínűsége, hogy valaki beteg lesz, ha háromszor beoltották – érvelt újra az oltások mellett Zacher Gábor.

Az orvos azt javasolja, hogy legalább a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, a munkahelyeken és más nyilvános zárt terekben tegyük fel a maszkot (kötelezővé is tenné), hogy lassuljon a járvány terjedési sebessége.

szem- és kötőhártya-gyulladás az egyik legújabb jele annak, ha valaki a koronavírus deltavariánsával fertőződött meg. Ennél frissebb szimptómát a már ismert tüneteken kívül nem tudnak az orvosok – mondta Zacher a Portfolión.