„Zajlik
Publicisztika
Gumicsont - Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Gumicsont - Hardy Mihály jegyzete

Az utóbbi időben egyre több a gumicsont, ami szerintem a kormányzási krízis egyik legbiztosabb jele. Úgy látszik, egyre több az állami- és egyházi botrány, amiről el kell terelni a figyelmet.

Disznóság - Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Disznóság - Szénási Sándor jegyzete

Ami biztosnak látszik: a régi emberek távozása. Ezt a DK is tutira veszi a maga keserű módján, midőn a korábbi csapat letűnését az emberiség elleni totális bűncselekménynek próbálja beállítani.

A simogató pofon - Dési János jegyzete
Publicisztika

A simogató pofon - Dési János jegyzete

A lényeg, ettől még a pofon - akárhogy is nevezzük, ez bizony alapos megszorítás. Nyilván a százmilliárdokkal kitömött rendszerpropaganda lelkesen szajkózza a szöveget: ez kérem nem megszorítás, mert az csak a gyurcsányi időkben volt, meg Brüsszelben, meg a Sorosnál meg a nemváltó óvódások. Ez csak kiigazítás, esetleg elhalasztás vagy ilyesmi. Persze pofon ez, méretes.

Közfinanszírozott, vagy nem lesz – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Közfinanszírozott, vagy nem lesz – Selmeci János jegyzete

Egyszerre peches és szerencsés vagyok, mert belenőttem abba a világba, amikor az újságírókra kis túlzással már tényleg csak azoknak van szükségük, akik néznek, hallgatnak, olvasnak minket, esetleg meg akarnak venni. Amikor először mondtam be a rádióba a számlaszámot, meg a telefonszámokat, amiken csekket lehet kérni, még felvetődött a „tarhálás” vádja, mára szinte mindenki ezt csinálja azok közül, aki mögött nincsen valamelyik kormány.

A pillanat uralása – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

A pillanat uralása – Rózsa Péter jegyzete

Szóval, miközben a kínai érdekek szerint és kínai hitelből épülő Belgrád-Budapest vasútvonal építéséhez az Orbán család bányájából szorgalmasan szállítják a követ, az egyre-másra felhúzott akkugyárakat lassan be lehet zárni. Ha nem, akkor a gyártáshoz szükséges gigantikus mennyiségű víz és elektromos energia szépen ki fogja szárítani a magyar gazdaság egy részét. A pillanat uralása – mint a Fidesz alapvető stratégiája – ilyen módon működik.

Jövőre is Karácsony Gergelynek hívják a főpolgármestert? - Kárpáti Iván jegyzete

24/09/2024 18:03

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Jövő héten összeül a Fővárosi Közgyűlés, nem tudjuk a színfalak mögött hol tartanak a tárgyalások, de gyakorlatilag még azt sem, hogy pontosan kik között. Ugrás az ismeretlenbe.

2024. szeptember 24. Esti gyors - részlet l Kárpáti Iván jegyzete 2024.09.24.
01:48
00:00

Jövő héten meg kell alakulnia a Fővárosi Közgyűlésnek is. Nem tudom mit tudnak az érintettek, innen kívülről nézve változatlanul patthelyzet van. Karácsony Gergely egyelőre helyettest sem tudna magának megszavaztatni, Magyar Péter még a hatásköreiből is nyirbálna. Egy egyeztetésről tudunk, mert a kutyapártos Kovács Gergely megerősítette: Magyar lakásán próbáltak összerakni egy Tisza, MKKP, Vitézy alkotta koalíciót, amit Kovács végül elvetett, mondván a tiszások sok mindent szeretnének, de felelősséget nem vennének a nyakukba, például nem adnának főpolgármester-helyettest. A DK ma közölte, hogy Vitézyt semmilyen körülmények között nem választanák meg Karácsony helyettesének, aminek sok jelentősége nincs, ez egyéb támogatókkal is megvalósítható lenne. Gyurcsány jelentős befolyása a városházi politikára megszűnik. Ma a DK vezetője úgy fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy az eddigi kulcsembereknek valószínűleg menniük kell a Városházáról, például Kiss Ambrusnak, hogy „ez futtatófiúknak a kurvatempója”. Ezt nem egészen tudom értelmezni, de talán hiba is lenne gondolkodni mostanában a pártelnök szavain. Karácsony amúgy kifelé magabiztos, kétségtelenül van érzéke és gyakorlata, ha színfalak mögötti egyezkedésekről van szó, ez a politikában nem rossz adottság. Ezzel együtt nem mernék nagyobb tétet tenni, arra, hogy kitölti a teljes ciklusát, egyelőre ugyanis nem teljesen világos, hogy Magyar Péter mit akar Budapesttel, ám nem feltétlenül érdeke Karácsony bukása. Ha az olimpiai álom jegyében, de főleg az ezzel járó fejlesztések reményében a főpolgármester valamiféle alkut köt a háttérben Orbánnal, akkor még bonyolultabb a helyzet. Mozgalmas lesz az ősz.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2014. szeptember 24-ei adásában hangzott el.