„Köszönjük
Publicisztika
Lóden – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Lóden – Szénási Sándor jegyzete

Kiderült, hogy az orbáni élcsapat ’56-os tetkója kamu, simán lemosható, XS méretben már 890 forintért kapható, cégek, rendezvények, tehát pld. pártok számára érdemes 4000 Ft-os csomagokban (60 db ) megrendelni.

Five ezer – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Five ezer – Józsa Márta jegyzete

Kár, hogy a magyar nyelvet rajtunk kívül nem érti senki. Plusz: miért hiszik el sokan készséggel a nemzeti konzultációkat böngészve, hogy világunk a létező világok legjobbika? Gondolatkörök Józsa Márta jegyzetéből,

Csomag, program, akcióterv – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Csomag, program, akcióterv – Selmeci János jegyzete

A nyolcadik csomag, program vagy akcióterv lehetett volna pénz az oktatásra, meg az egészségügyre, hogy aztán a tanult és egészséges emberek versenyképes munkahelyeket teremtsenek magunknak, de a piaci ár tízszereséért kutató kutatóink meggyőzték a Marcit, meg hát ő is tudta, okos fiú, hogy a választási győzelmünket egy csomag, program, vagy akcióterv segíti inkább, függetlenül attól, hogy hatékony is, vagy csak van.

Lottószámok hibahatáron belül – Selmeci János jegyzete

25/10/2024 18:05

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

"Tessék elhinni, a Tisza párté 34, 42 és 39, a teljes népességben pedig csak a Fideszt mondom, már így is két szelvényre elegendő számunk lesz, szóval az összes választó 23, 29 és 36 százaléka szavazna a kormánypártra."

2024. október 25. Esti gyors - részlet 2024.10.25. Selmeci János jegyzete
02:11
00:00

37, 40, 49, sajnos ezek nem a tuti heti lottószámok, hanem a Fidesz támogatottsága a biztos pártválasztó biztos szavazók körében. Igen, mind a három, tessék elhinni, a Tisza párté 34, 42 és 39, a teljes népességben pedig csak a Fideszt mondom, már így is két szelvényre elegendő számunk lesz, szóval az összes választó 23, 29 és 36 százaléka szavazna a kormánypártra. Van a legnagyobb és a legkisebb szám között 13 százalék, tehát az állítólagos hibahatár négyszerese a különbség, szóval bocsánatot kérek, ezek mégis csak a lottószámok, Istenemre esküszöm, megálmodtam őket, hibahatáron belül.

És ezeket a lottószámokat játszottuk már meg 2018, meg 2022 előtt is, ez az egyetlen sorozat, amit évadról évadra el tudja magát adni ugyan azzal a forgatókönyvvel, ami a kétharmadtól és az elcsalt választástól indul, ahonnan a főhősök eljutnak a hatalom elleni csodaszer és a tervet végrehajtó hős vezető megtalálásáig. A megoldás ismét az elcsalt választáson való elindulás lesz, a kormány hibákat követ el, a számok egyre jobbak, újra él a remény, ezért csöndre intik a morális és egyéb fenntartásaikat esetleg hangoztatni merőket, hiszen most minden mindegy, a diktátor leváltható, végül a választás előtt a Medián megméri, hogy kétharmad lesz, de kussoljanak ők is, aztán pedig amikor kétharmad lesz, lehet menni, tervezni a következő évadot.

Persze egyszer minden sorozat véget ér, az új karakterek egy részét még meg sem írták, az aktuális főhős személyisége is fejlődhet még, és a főgonosz is elfáradhat, szóval nem kérem senkitől, hogy a streaming előfizetést lemondva vonuljon el kertészkedni, de a nézettségi adatokat a megálmodott lottószámokkal együtt érdemes fenntartásokkal kezelni, ha pedig egy rész rossz, ha a hős szemét, azt nem kell elhallgatni azért, mert talán majd happy end lesz évad vége.

Meg aztán nehogy a gyenge spin-off jöjjön utána. Nekünk egy új sorozat kell.

Selmeci János jegyzete az Esti gyors 2024. október 25-ei adásában hangzott el.