„Zajlik
Publicisztika
Tréning – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Tréning – Szénási Sándor jegyzete

A kihívások, a kényelmetlen faggatózások elmaradása következében az inger nélkül élő, stimulálatlan ember, bár nem állítjuk, hogy feltétlenül elbutul, viszont mégiscsak bepókhálósodik, lelassul, hasonlítani kezd az öregasszonyok fájós térdére, ami, ha elindulnak vele, lassan olajozódik be, idő, amíg végre járni tud vele az ember.

Hazugság, diktatúra a neved – Dési János jegyzete
Publicisztika

Hazugság, diktatúra a neved – Dési János jegyzete

A Fidesz 2010-es hatalomra jutása után a diktatórikus rendszer újbóli kiépülésével drámaiak a változások s egész újságíró nemzedékek nőnek bele a direkt hazugságok gyártásába a kormánypárti médiában dolgozva, amely ellen nincs nyoma, hogy tenni próbálnának.

A béke illúziója - Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

A béke illúziója - Kárpáti Iván jegyzete

Izrael is megosztott, az ország biztonsága mindenkinek prioritás, viszont minden más vita tárgya, így Netanjahu miniszterelnök politikája is. Ameddig háború van, addig ő is hatalmon van, de ha ő bukik, egyáltalán nem garantált a béke.

Orbán megtartja Orbánt - Kárpáti Iván jegyzete

8/10/2024 18:03

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Hamarabb ránt elő Orbán Viktor egy államfőt, tök mindegy, hogy az egy habókos nagybácsi figura, egy közepes vidéki ügyvéd, akit saját jelentéktelensége repített már az Alkotmánybíróság élére is.

2024. október 08. Esti gyors - részlet 2024.10.08. Kárpáti Iván jegyzete
01:46
00:00

Orbán Balázs október 23-án még a miniszterelnök politikai igazgatója lesz, továbbra is ott fog ülni főnöke jobbján a kormányüléseken, ezt most már nagy biztonsággal kijelenthetjük. Ezt onnan is lehet tudni, hogy botrányos mondatainak értelmezését ledelegálták Kósa Lajoshoz, a Fidesz jeles gondolkodójához. Azt már nem merném ennyire határozottan kijelenteni, hogy hosszabb távon nem roppantotta-e meg a tanácsadó karrierjét a történet. Majd a főnöke kimatekozza, ünnepeken majd otthon marad, addig is. Mit tudhattunk meg az eddigiekből, már azon kívül, hogy mit gondolnak valójában nemzeti szuverenitásról és a magyar történelemről? Azt, hogy egy köztársasági elnök, vagy egy EP-listavezető sokkal könnyebben cserélhető, mint Orbán Balázs. A jogállami, demokratikus váz mögött egy feudális, udvari rendszer működik, illetve azt is mutatja az eset, hogy mennyire nem sikerült kinevelni egy második, harmadik vonalat, miközben a világ minden pénzét elköltik az elitkeltető intézményeikre. Hamarabb ránt elő Orbán Viktor egy államfőt, tök mindegy, hogy az egy habókos nagybácsi figura, egy közepes vidéki ügyvéd, akit saját jelentéktelensége repített már az Alkotmánybíróság élére is. Jó lenne tudni, hogy valójában mit jelent az, hogy „politikai igazgató”. Pontosan miért felel? Kiket irányít? Miért ennyire – szó szerint – elengedhetetlen? Ha a miniszterelnök rajta keresztül értesül a világ dolgairól, az ő általa készített anyagokat olvassa naponta, sok jóra a folytatásban sem számíthatunk.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2024. október 8-ai adásában hangzott el.