„Klubrádió
Klubdélelőtt

99 éves lenne Jancsó Miklós

2/10/2020 18:11

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

A Klubdélelőttben Jancsó Miklósra is emlékeztünk, vendégünk volt fia, Dávid. De itt volt Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó; Petrovics Emil lánya, Eszter; Acsády László agykutató; Jacsmenyik József festőművész és Fátyol Hermina színésznő is.

2020. október 03. Klubdélelőtt (2020. október 03., szombat 09:00)
157:46
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Nagy Tímea
kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívót ötvenedik születésnapján köszöntöttük.

Nagy Tímea
 
Nagy Tímea
Fotó: Marie-Lan Nguyen
 

Jacsmenyik József Füleken élő festőművész a nógrádi táj szerelmese. Képein a lángoló színek dominálnak, és főként szülővárosát, a város és gyermekkora egy-egy lenyomatát örökíti meg.

Petrovics Eszter Erkel Ferenc-díjas televíziós rendező és szerkesztő, édesanyjáról, Galambos Erzsiről még nem készített dokumentumfilmet, de édesapjáról, Petrovics Emil zeneszerzőről viszont igen. Sőt, nemrégiben A mi Kodályunk címmel egy 100 perces életrajzi alkotást készített.

Magyar kutatók fedezték fel stressz és az álmatlanság okait az agyban. Kiderült, egy most felfedezett idegsejthálózat felelős azért, hogy beállítsa agyunk éberségi állapotát. Acsády László agykutatóval, neurobiológussal az agyról, a stresszről, az álmatlanságról és ezek egymásra hatásáról beszélgettünk.

Acsády László
 
Acsády László
 

A magyar filmművészet világszerte egyik legismertebb alkotója, Jancsó Miklós 2020. szeptember 27-én lett volna 99 éves. Ezt az életkort kevesen érik meg, de Jancsó Miklós – barátainak Miki bácsi – életműve, alkotásai sokkal tovább élnek. Művei, filmjeinek különleges világa, iskolateremtő alkotásai előtt tisztelegve indult egy filmsorozatot, amely a centenáriumig tart. Vendégünk volt fia, Jancsó Dávid vágó.

Jancsó Dávid
 
Jancsó Dávid
 

Hogyan, miben változik meg egy kiszolgáltatott nő élete, amikor váratlanul betoppan hozzá a kislánya apja? A Ne szeress című kisfilmben nyújtott alakításáért Fátyol Hermina Berlinben élő színésznő, a legjobb színésznőnek járó Firenzei Filmdíjat kapta.

Klubdélelőtt
2020. október 3. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa