„Klubrádió
Hetes Stúdió

A CÖF a koronavírus-járvány idején is csak sorosozni tud

14/03/2020 15:30

| Szerző: Lampé Ágnes/Klubrádió

Világjárvány, veszélyhelyzet, korlátozások, vírus, maszk, háziorvos, karantén, bezárások – ezeket a szavakat halljuk legtöbbet a napokban, meg azt is, hogy figyeljünk oda egymásra, tegyük félre a politikai acsarkodást. Ehhez képest mire jutott ifjabb Lomnici Zoltán CÖF-szóvivő ugyanebben a témában? Bevándorlóországok, nyílt társadalom, Soros György.

2020. március 14. Hetes Stúdió / részlet, Lampé Ágnes jegyzete (20.03.14.)
02:25
00:00

Világjárvány, veszélyhelyzet, korlátozások, vírus, maszk, háziorvos, karantén, bezárások, és életveszély. Talán ezeket a kifejezéseket hallottuk és mondogattuk legtöbbet a koronavírus járvánnyal kapcsolatban az elmúlt napokban. Meg azt is, hogy vigyázzunk egymásra, figyeljünk oda, most nincs itt az ideje az acsarkodásnak, politikai arcoskodásnak. Ez most a közös cselekvés ideje, hogy ne legyen pánik, ne féljünk, és a lehető legkisebb áldozatokkal jöjjünk ki ebből az extrém helyzetből.

Ehhez képest ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum szóvivője Facebook-bejegyzésében három mondatban szűrte le a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tapasztalatait. „A vírus a bevándorlóországokban gyorsabban terjed”. „Ez a magyar kormány bevándorláspolitikáját igazolja”. És „Egyúttal Soros György nyílt társadalom elmélete totálisan megbukott”. 

Ugye, ilyen nincs? De van, tudom.

Amúgy az oldalon nem ez az egyetlen ilyen üzenetet hordozó poszt, van belőle jó pár. Szóval nem véletlenről vagy egyszeri véleményről van szó.

Önök még be tudják ezt fogadni vagy rég elengedik a fülük mellett? Persze, tudom jól, politikai megrendelésre ezt kell mondania, ezek az irányelvek, nincs az a vírus vagy világjárvány, ami feledtetné a migránsokat és Sorost, értem a kormányzati szándékot. De mégis, álljunk meg egy pillanatra.

A vírus a bevándorlóországokban jobban terjed? Emberek halnak meg a világ minden táján, biztos számokat senki nem tud mondani, országokat zárnak el a külvilágtól, a lélegeztető gépeket számolják, és akkor Lomnici Zoltán azt írja, hogy ez az egész helyzet a magyar kormány bevándorláspolitikáját igazolja?

Arról az apró részletről se feledkezzünk meg, hogy Kína, Dél-Korea vagy Irán mennyire bevándorlóország.

Közben Semjén Zsolt azt javasolja, hogy mivel az állam a szentmisék és istentiszteletek tekintetében nem ír elő semmit az egyházaknak és tiszteletben tartja a szabadságukat, ő azt javaolja, Semjén, hogy a nagyobb templomokban tartsanak gyakrabban szentmisét és istentiszteletet, hiszen így arányosabban oszlanak meg a hívők. Azért itt már az ész megáll.

Talán tényleg el kéne engedni a fülünk mellett és legyinteni. De nem megy. Most életekről van szó, nem politikai kommunikációs fordulatokról, ennyire talán még Orbánnak sem kéne megfelelni. 

Lampé Ágnes jegyzete a Hetes Stúdió 2020. március 14-i adásában hangzott el.