„Klubrádió
Reggeli gyors

A kevésből is képesek adni az emberek

23/12/2020 16:23

| Szerző: Klubrádió/K.K.

Félő volt, hogy idén alább hagy az adakozókedv a járvány, a válság miatt, de az Igazgyöngy Alapítvány tapasztalata nem ez. Kisebb összegek érkeznek, de több embertől.

2020. december 23. Reggeli gyors - részlet 20.12.22. L. Ritók Nóra
08:25
00:00

Korábban indította idén karácsonyi kampányát a hátrányos helyzetű, zömmel roma gyerekekkel foglalkozó Igazgyöngy Alapítvány. Részben azért, mert tartottak attól, hogy ebben a vészterhes időben kevesebben engedhetik meg maguknak az adományozást. Azt, hogy azokra is gondoljanak, akik náluk szegényebbek és még rosszabbul élnek. Az alapítvány vezetője, L. Ritók Nóra arról számolt be a Reggeli gyorsban, hogy nincs visszaesés. Most is körülbelül 26 millió forintnál tartanak, mint tavaly. Érdemes megfigyelni, hogy megnőtt a kisebb összegű adományok aránya, amiből arra lehet következtetni, hogy a szegényebb emberek még aktívabbak, vagyis akinek kevés van, az még most is ad.

Az alapítvány az adományokból kríziscsomagokat állít össze, melyekben zömmel tartós élelmiszerek vannak. Liszt, étolaj, rizs és némi fűszer, hogy az alapanyagokból ízletes ételt lehessen készíteni. A legutóbbi kampányban 2154 szegény sorsú gyermeket tudtak elérni, a Klubrádió segítségének is köszönhetően, az Ajándékozz karácsonyt akció keretében. Az idei csomagok egy részét csak januárban fogják kiosztani, hiszen az ünnepek elmúltával keletkezik egy vákuum, egy olyan időszak,, amikor kevesen gondolnak másokra.

Az adományozásnak soha sincs vége – mondja L. Ritók Nóra. A mostani válságos időszakot is túl kell élniük. Valahogy sikerülni fog, mert nyugalmat tapasztalnak. Az emberek – főleg a szegényebb emberek – többsége nem riadt meg. Élnek. Ahogy lehet.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Igazgyöngy Alapítvány.

Reggeli gyors
20.12.23. 06:00
Műsorvezető: Pálinkás-Szüts Róbert