„Zajlik
Hetes Stúdió

A kormányfő szabadon engedte oktatási vérebeit – Hetes Stúdió ajánló

31/08/2024 12:00

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Haldokló vasút, szélnek eresztett gyerekek a tanévkezdés előtt egy héttel, fojtogató turizmus – többek között ezekről szólt az e heti Hetes Stúdió.

2024. augusztus 31. Hetes Stúdió (2024. augusztus 31., szombat 15:00)
54:16
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Elavult rendszerek, állandósult vészhelyzetek, állandó szakemberhiány – vajon a dinoszauruszok mintájára kihal a magyar állami vasút, vagy talán még megmenthető? Bucsky Pétert, a G7 újságíróját kérdeztük.

Sajtótájékoztató a Keleti pályaudvar közelében történt
 
Keleti pályaudvar javítás
 
Budapest, 2024. augusztus 26. Szakemberek dolgoznak a Keleti pályaudvar közelében történt baleset helyszínén 2024. augusztus 26-án. Várhatóan augusztus 27-én délelőtt állhat helyre a vasúti forgalom a Keleti pályaudvaron, azt követően, hogy augusztus 25-én este a pályaudvar előtt kisiklott a Claudiopolis Kolozsvárról közlekedő InterCity vonat öt személykocsija. MTI/Bruzák Noémi
Fotó: Bruzák Noémi
 

Iskolákat bombáztak szét, porig romboltak mindent – mindez nem az ukrán fronton történt, hanem Magyarországon – mert a kormányfő szabadon engedte oktatási vérebeit. Józsa Márta riportját hallották.

Jótékonyság - Adomány a Dankó utcai óvodának
 
Kisrepülő
 
Budapest, 2011. július 12. Kisfiú játszik a Műsorszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) dolgozóitól adományba kapott játékkal a Dankó utcai Wesley János Lelkészképző Főiskola csoporttermében. Az óvoda - amely mintegy 40 kisgyerekről gondoskodik - 2005-ben a külső Józsefvárosban élő szegény családok gyermekei számára jött létre. MTI Fotó: Kallos Bea
Fotó: Kallos Bea / MTI
 

Az is baj, ha sok, de az is, ha kevés – mármint a turistából. A világ nagyvárosai egyszerre profitálnak és szenvednek a túlturizmustól, Budapest is felkerült a listára. Erről beszélgettünk Szántó Zoltánnal, a turizmus.com főszerkesztőjével.

Tilos a segway, a riksa, a sörbike az V. kerületi járdákon j
 
Segway
 
Budapest, 2018. május 30. Turisták segwayen Budapesten a Kossuth Lajos téren 2018. május 30-án. Idén június közepétől tilos a segway (önegyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású közlekedési eszköz), az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard (önegyensúlyozó elektromos roller), a sörbike (négykerekű, többszemélyes "kocsmabicikli") és a riksa használata az V. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Fotó: Balogh Zoltán
 

Kanadai médiasztár lett a budapesti zsidó bevándorlók gyermekéből – immár az ottawai felsőház tagjai is lesz Charles Adler, aki Csernyánszky Juditnak adott interjút.

 
Charles Adler
 
kanadai rádiós személyiség
Charles Adler/Facebook
 

A műsor második felében pedig ezúttal egy színtiszta klubrádiós válogatottal vitattuk meg a hét legfontosabb hazai és nemzetközi eseményeit. A stúdióban itt volt Berecz Anna és Józsa Márta, valamint természetesen Bolgár György kollégám. Ezt a második órát szombaton koraestétől megnézheti felvételről a Klubrádió Youtube-csatornáján vagy meghallgathatják a vasárnap délelőtti ismétlésben.

2024. szeptember 19.
00:00
00:00
 A teljes adást a fenti lejátszókra kattintva hallgathatják meg.