„Zajlik
Reggeli gyors

A Labour-kormány alatt még egy meccset sem veszített el Anglia

14/07/2024 07:59

| Szerző: M. Dénes Tamás/Klubrádió

 | Szerkesztő: Pálinkás János

Zenés sporthírek M. Dénes Tamástól.

2024. július 12. Zenés sporthírek M. Dénes Tamástól (2024.07.12.)
03:16
00:00
Amikor Anglia bejutott a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjébe, egy The Killers koncert volt Londonban. Sok mindent elmond a labdarúgás globálissá válásáról, hogy az amerikai rockbanda megszakította a koncertjét és bekapcsolta a több tízezer nézőnek az Eb-elődöntő élő közvetítését. Az utolsó néhány percet adták élőben, sokak számára felejthetetlen élményt okozva ezzel. Utána meg elindult az együttes legnagyobb slágere, a Mr. Brightside, amelyre extázisban tomboltak a rajongók – talán azok is, akiket a futball kevésbé érdekel.

Anglia tehát ott van a döntőben, egy Hollandia ellen utolsó utáni percben szerzett gólnak köszönhetően, Watkins volt az, akinek a nevét megjegyezte a világ.

És úgy tűnik, még a legfelsőbb szinteken is téma ez, így például az amerikai elnök Joe Biden nem mulasztott el gratulálni az új angol miniszterelnöknek Keir Starmernek, hogy országa döntőt játszhat az Európa-bajnokságon, amikor a Fehér Házban találkoztak. Biden tréfásan meg is jegyezte: valószínűleg a miniszterelnök okozta ezt a sikert. Stramer erre visszakacsintott és közölte, hogy a Labour-kormány alatt még egy meccset sem veszített el Anglia.

A Munkáspárt egy hete van hatalmon Angliában. Vasárnap mindez megváltozhat, akkor a háromoroszlános csapat a döntőben Spanyolországgal találkozik.

Hogy a Copa Americával mennyire foglalkozik Joe Biden, afelől vannak kétségeink, ugyanis amíg Németországban minden meccs telt ház előtt zajlott, addig az észak-, közép- és dél-amerikai csapatok tornáján az Egyesült Államokban igencsak foghíjas lelátók előtt zajlottak a csoportmeccsek.

Az elődöntőben mindenesetre Argentína Messi és Alvarez góljaival verte Kanadát, Kolumbia pedig Lerma góljával Uruguayt. Utóbbi meccsen óriási botrány lett, rendőri biztosítás hiányában az uruguayi játékosok verekedtek a kolumbiai szurkolókkal. Főleg Darwin Núñez, a Liverpool csatára, aki szinte egymaga rontott a kolumbiai táborra. Egy másik uruguayi, Luis Suárez, az uruguayi válogatott csatára ezúttal Miguel Borja vállához került gyanúsan közel, hogy volt-e harapás, az nem tiszta. Mindenesetre 2014-ben Suárez egy harapással hívta fel magára a világ figyelmét, amikor beleharapott az olasz védőbe Chiellinibe. Úgy látszik, bizonyos szokásokat nehéz abbahagyni.

M. Dénes Tamás zenés sporthírei péntekenként reggel hallhatók a Reggeli gyorsban, ez éppen július 12-én.