„Klubrádió
Esti gyors

A Sánta Kutya hadművelet – Hardy Mihály jegyzete

2/09/2021 18:03

| Szerző: Hardy Mihály/Klubrádió

A jelek szerint az évszázadok alatt nem változott semmit sem a zsarnokok, sem a szolgáik természetrajza.

2021. szeptember 02. Esti gyors - részlet 21.09.02. Hardy Mihály jegyzete
02:41
00:00
Nem tudom, elgondolkodtak-e mostanában a szolgalelkűségen? Azon a jelenségen, amikor egy közhivatalt betöltő, így a hatalom részesének tekinthető ember a végtelenségig lejáratja magát. Különösen úgy, hogy erre valójában aligha lenne szüksége, egyszerűen csak túlteljesíteni akar, mert azt gondolja: ez az elvárás. Ott fent, a királynál, ahol Toldi György, a rókalelkű bátya a tányért váltja…

Én kérek elnézést Arany Jánostól a kölcsönvett sorokért, de a jelek szerint az évszázadok alatt nem változott semmit sem a zsarnokok, sem a szolgáik természetrajza.

Azon ugyanis már nincs mit meglepődni, hogy ha a politikai földrajzban a kormányfő személyéhez közel elterülő igazságügyi miniszter–jobbszélső vagy a szaporodásügyi miniszterasszony naponta akár több Facebook-bejegyzésben járatja le magát és kormányát. Nekik ez, pestiesen szólva, benne van a sztárgázsiban, elbírja a miniszteri fizetés, legfeljebb egy kis CSOK-ot kell felvenni még hozzá.

De hogy a Kereskedelmi- és Iparkamara elnökének, Parragh Lászlónak vajon mitől ment el a józan esze, amikor úgy gondolta, sokat hozhat a konyhára egy kis kocsmai színvonalú tornatanáros pedofilozás-buzizás? Értékelik ezt ott fent a budai várban? Ha igen, akkor nagy a baj.

A magyar honvédség parancsnokának, Ruszin-Szendi Romulusz altábornagynak, aki májusban ejtőernyőzött az új posztjára, még ennyi mentsége sincs. Emlékeznek, nemrégen azzal ijesztgetett, hogy az egyik NATO-partnerország gépére felkerülhetett egy afgán terrorista a kabuli repülőtéren, aki már a gép WC-jében nekiállt a pokolgép összeállításához. Bezzeg a magyarok!

A Magyar Honvédség főparancsnokának a kijelentésével kétféle baj lehet: ha igaz volna (egyébként nem az), akkor szimplán erkölcstelen egy NATO-szövetséges szennyesét kiteregetni, hiszen ez bizonyosan nem a magyar tábornok dolga. És vegyük még hozzá, hogy ugyan ki fogja komolyan venni a jövőben azt a magyar főtisztet, akinek azonnal akut szájmenése lesz, ha mikrofont és kamerát lát. A másik lehetőség még rosszabb: a tábornok nem mondott igazat. Ezt kevesebb mint 24 óra alatt kiderítették magyar újságíró kollégák. Szóval: visszafelé sült el a honvédség parancsnokának Sánta Kutya fedőnevű offenzívája.

És vigyázat, még csak most kezdődik a választási kampány!

Hardy Mihály jegyzete a 2021. szeptember 2-i Esti gyorsban hangzott el.