„Ki
Uniszex

A szexvágy vajon mi?

13/07/2024 17:47

| Szerző: Kovács Gellért

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Honnantól számít valaki pornófüggőnek, mennyiben érinti ez a nőket és milyen pszichológiai okai lehetnek a függőségnek? Miért lehet az, hogy a pornó jobban uralja az emberek életét, mint néhány évtizeddel ezelőtt? Mi ennek az oka, s mennyiben befolyásolja a fiatalabb generációk szexuális kultúráját? Honnan tanulunk meg jól és jót szexelni? Mennyire merjük és tudjuk vállalni az igényeinket, valamint mennyit változott az évszázadok során a viszonyunk a testiséggel?

2024. július 08. Uniszex (2024. július 08., hétfő 14:00)
51:18
00:00
Műsorvezetők: Kerekes Borbála, Kovács Gellért Szerkesztők: Kerekes Borbála

A nők bűnös szexuális vágyától a női pornófüggőségig, ükanyáink szexuális megélésétől a női szexualitás forradalmáig, a nőkben élő transzgenerációs szexuális blokkok feloldásától a társadalmi megítélésig sok témát érintettünk az Uniszexben, Füredi Krisztián szexuálpszichológussal.

Az utolsó párizsi pornómozi
 
Az utolsó párizsi pornómozi
 
Párizs, 2018. január 26. Maurice Laroche tulajdonos jegyet ad el a Le Beverleyben, a francia főváros utolsó pornómozijában 2018. január 24-én. A párizsi szórakozónegyed egyik szűk mellékutcájában 1975, a felnőttfilmek forgalmazásának engedélyezése óta működik a filmszínház, és azóta is őrzi eredeti berendezését és 35 milliméteres vetítőgépeit. A szexuális szabadság térnyerésével számos ilyen mozi nyitott ki a környéken, mára azonban az internet ingyenesen látogatható pornóoldalai miatt egymás után bezártak. A Le Beverley 2018 márciusában ereszti le végleg a függönyt, 75 éves tulajdonosa is feladja a reménytelen versenyt, és nincs, aki átvegye tőle egykor híres moziját. (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)
 
 
Uniszex
2024. július 08., hétfő 14:00
Műsorvezetők: Kerekes Borbála, Kovács Gellért