„Klubrádió
Szerepvállalás

Adománygyűjtő fesztivállal a túlélésért

7/11/2021 11:31

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Az e heti Szerepvállalás a több mint 30 éve működő szegedi Metanoia Artopédia Színház helyzetére, az általuk rendezett fesztiválra koncentrált.

2021. október 30. Szerepvállalás (2021. október 30., szombat 18:05)
00:00
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Sorsfordító helyzet előtt áll az 1990-ben alakult, a Szegedi Tudományegyetemhez kötődő tagokból álló független Metanoia Artopédia Színház. A társulatnak most lenne először reális esélye arra, hogy önálló, a város és az egyetem hírnevét is népszerűsítő, állandó színházi térben dolgozhasson. Az elmúlt időszak azonban nehéz anyagi helyzetbe hozta őket, ezért veszélybe került a laboratóriumi körülményeket biztosító, önálló színházi épületben történő alkotás megkezdése. Október elején adománygyűjtő fesztivált tartottak, Balszerencsét! címmel. A műsor első felében Perovics Zoltán, a színház alapító-rendezője, valamint Erdély Perovics Andrea színházi alkotók voltak a vendégeink.

A fesztivál keretében 'Következmények nélküli bántalmazások következményei' címmel rendeztek kerekasztal-beszélgetést. Ennek egyik felszólalója Pintér Marianna Manka, emberi jogi aktivista volt. A BÉKE Központ az Erőszakmentes Életért Bántalmazottak ÉrdekKépviseleti Egyesület alapító tagja volt a műsor második felében a beszélgetőtárs.

Szerepvállalás
2021. november 6. szombat 18:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori