„Klubrádió
Szerepvállalás

Megmentett életek és ételek

5/09/2021 13:05

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Szerepvállalás aktuális adásában a gyerekek eltérő fejlődéséről és a korai fejlesztés fontosságáról beszélgettünk. És azt gondolta volna, hogy a Magyar Élelmiszerbank már több mint 50 milliárd Ft értékben mentett meg élelmiszereket és juttatta el jó helyre?

2021. szeptember 04. Szerepvállalás (2021. szeptember 04., szombat 18:05)
24:59
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Hiperaktív? Mozgássérült? Iskolaéretlen? Tanulási zavaros? Megkésett beszéd vagy mozgásfejlődésű? Autista? Kik azok a furcsán viselkedő gyerekek? Mindenki fejében él egy kép arról, hogy miként viselkedik egy átlagos gyerek. Egy szülőből komoly aggodalmat válthat ki, ha a sajátja ennek a normának nem felel meg. Az eltérő fejlődésre és a korai fejlesztés fontosságára szeretné felhívni a figyelmet és próbál támogatást adni a szülőknek a BHRG Alapítvány. Madács Anitát, a szervezet szakmai vezetőjét kérdeztük.

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Magyar Élelmiszerbank: a 16 éves tevékenysége során megmentett és szétosztott élelmiszerek összértéke júliusban elérte az 50 milliárd forintot. A non-profit szervezet célja indulása óta ugyanaz: csökkenteni az élelmiszerpazarlást, támogatni a rászorulókat és minimalizálni az élelmiszerek megsemmisítése okozta környezeti terhelést. A szervezet az élelmiszeripari cégektől és kereskedelmi láncoktól összegyűjtött élelmiszerrel minden évben többszázezer rászoruló magyar emberen segít. Vendégünk Nagygyörgy András, az Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatója.

Élelmiszerbank sikerek
 
 
 
 
 

Címlapi kép: Flickr

Szerepvállalás
2021. szeptember 4. szombat 18:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori