„Támogassa
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Alain Delon elviszi a tiszteletbeli Arany Pálmát

19/05/2019 17:28

| Szerző: Klubrádió

Ki volt a jobb örömapa: Spencer Tracy vagy Steve Martin? Megtudhatja a Hangsofilmből, ahogy azt is, hogy Cannes-ban áll a bál Alain Delon kitüntetése miatt.

2019. május 18. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2019. május 18., szombat 13:30)
26:01
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes
1950-ben ezen a napon mutatták be Az örömapa című filmet Spencer Tracyvel a főszerepben, amely nem csak egy folytatást, hanem egy remake-et, sőt a folytatás újraértelmezését is megérte.

Az eredeti művet Vincent Minelli rendezte, és a film 3 Oscar-jelölést gyűjtött be: legjobb filmként, forgatókönyvként és nem mellesleg Tracyt is nominálták színészi játékáért.

1991-ben Charles Shyer rendezésében, Steve Martin és Diane Keaton főszereplésével újra megnézhettük az esküvőre készülő ara, és a fejleményekben csak a nehézségeket látó legkevésbé sem örömapa történetét.

Ez a feldolgozás persze már közel nem volt annyira sikeres, de arra elég volt, hogy elkészüljön a folytatás.

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában a fenti film kapcsán volt némi múltidézés; szó volt az Erdei boszorkány című fantasy-ről; és persze szót ejtettünk a legfrissebb cannes-i hírekről is.

A Cannes-ból érkező hírek közül jelenleg a leghangosabb talán az Alain Delon díjához kapcsolódó. A tervek szerint a 83 éves francia filmszínészt – aki korábban elismerte, hogy megütött nőket, illetve a homoszexualitást természetellenesnek tartja – vasárnap tüntetik ki ünnepélyes keretek között.

 
Lino Ventura, Jean Gabin és Alain Delon - A szicíliaiak klánja
 
Forrás: Wikipedia
Fotó: Jean-Pierre BONNOTTE / Gamma-Rapho
 

Thierry Frémaux, a cannes-i fesztivál művészeti igazgatója azután kényszerült védekezésre, hogy az amerikai Women and Hollywood nevű szervezet interneten megjelent petícióban azt kérte a szervezőktől, hogy ne tüntessék ki Alain Delont tiszteletbeli Arany Pálmával a kedden kezdődő seregszemlén. A fesztiváligazgató szerint külön kell választani a francia világsztár munkásságát a véleményétől.

Így változott Alain Delon az évek során

A múlt heti adásban Paár Ádám politológussal két olyan filmről beszélgettünk, amelyek a nőjogi kérdéseket boncolgatják. Ennek az interjúnak a folytatását hallhatták most, amelyben további három alkotás került sorra.

Hangosfilm - szélesvásznú verzió
2019. május 18. szombat 13:30 (ism.: hétfő 03:00)
Műsorvezető: Timár Ágnes