„Klubrádió
Café Péntek

Az ember tragédiája a XXI. században

30/10/2020 17:41

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Fotó, színház, könyv és festmények a Café Péntekben. Ismét izgalmas kulturális programokat ajánlott Váradi Júlia.

2020. október 30. Café Péntek (2020. október 30., péntek 20:00)
42:02
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Neogrady-Kiss Barnabás nyerte az idei Capa nagydíjat. Fotósorozata, amellyel nyert, saját agyműtétjének következtében kialakult látásproblémájának különleges érzékeltetéséről szól. Neogrády-Kiss Barnabás egyébként a szakdolgozatát a MOMÉ-n a nevelőszülőknél nevelkedő gyerekekről készítette.

Darvasi László, Márton László, Tasnádi István és Závada Pál továbbírták Az ember tragédiáját, méghozzá a XX., sőt, a XXI. századba helyezvén a szereplőket. A Székesfehérvári Vörösmarty Színházban csütörtökön volt a négy darab főpróbája. Váradi Júlia Závada Pállal beszélgetett, akivel mellesleg a Wanderer című, fotókkal és hozzájuk írott szöveggel összeállított, Budaörs őslakosságáról szóló szociográfiájáról is szót ejtettek.

Závada Pál: Wanderer
 
Závada Pál: Wanderer
 

A Magyar Nemzeti Galéria az utóbbi időben hatalmas összegekért vásárolt kortárs magyar műalkotásokat, műgyűjteményeket. Hogy hol helyezi majd el ezeket az értékes alkotásokat, arról még nem lehet sokat tudni. Az egyik nagy gyűjtemény, amelyet megvásároltak, Lakner László, Berlinben élő magyar festőművész műveiből áll. Lakner László volt a vendégünk.

Lakner László
 
Lakner László
 

 

A Szerelemről címmel nyílt fotókiállítás a 2B Galériában. Két művész, egy spanyol és egy magyar alkotó kétféle látásmódja kísérhető nyomon a fotókon. Egy hosszan tartó szerelmi kapcsolat és egy sokszereplős történet jelenik meg a falakon. Gellér Judit kurátor volt az adás vendége.

2B Galéria: A Szerelemről
 
 
 
 
 

Címlapi kép: Az ember tragédiája 2.0 - a Vörösmarty Színház fényképe


És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.
Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás
 
Café Péntek
2020. október 30. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia