„Klubrádió
Nívó - a minőség magazinja

Biztosabb biztosítás

29/11/2019 15:24

| Szerző: Klubrádió

Öt munkanapon belüli ügyintézés, nincs önrész, nem baj, ha a gyerek dönti fel a karácsonyi gyertyát. Mi ez? Igazi biztosítás.

2019. november 29. Nívó - részlet 19.11.28. Binder István
06:19
00:00

A minősített lakáshitelek után tavasszal megjelennek a piacin a minősített biztosítások is. A Magyar Nemzeti Bank -mint felügyeleti szerv- végre eljutott a biztosítókhoz is, és igazán ügyfélbarát termékek kidolgozására ösztökélte azokat. A piacon lévő tucatnyi társaság immár kénytelen lesz versenyezni egymással.

A feltételekről Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője beszélt Nívó című műsorunkban.

A lakásbiztosításunkat a jövőben nem csak évente egyszer, a biztosítás évfordulóján mondhatjuk fel, hanem év közben is. Nem kérhetnek önrészt, ha bekövetkezik a kár, akkor a teljes összeget ki kell fizetni. Eltörlik az úgynevezett tevőleges közreműködés fogalmát, amit eddig olyan estekben alkalmaztak, ha nyitva maradt egy ablak és bevert az eső, vagy a gyerek döntötte fel a gyertyát és attól keletkezett a tűz.

Sok biztosítottat bosszantott a hosszadalmas ügyintézés. A jövőben az egyszerűbb eseteket 5 munkanapon belül le kell zárniuk a társaságoknak, a bonyolultabbaknál is rövidül az ügyintézési idő.

Mindezért nem kell többet fizetnünk – állítja Binder István. Azonban az MNB szigorítása nem mentesít senkit az alól, hogy figyelmesen kössön biztosítást. A választást megkönnyíti majd egy összehasonlító oldal, amely a Magyar Nemzeti Bank oldalán lesz elérhető tavasztól.

Részleteket a fenti lejátszóra kattintva hallgathat meg a műsorból. Kiemelt kép: Pixabay.

Nívó
2019.11.28. 14:00
Műsorvezető: Törtei-Takács Kriszta