„Klubrádió
Café Péntek

Café Péntek: Gombosszegen innen, a házi giccs kultúráján túl

31/03/2023 16:15

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Portréfilm készült Nádas Péterről, átadták a Békés Pál-díjakat, a házi giccs kultúrájára rezonáló kiállítás nyílt. Milyen céllal jött létre a Fiatal Drámaírók Háza és mi lesz a független színházakkal? Ezekről beszélgetett vendégeivel Váradi Júlia a Café Péntekben.

2023. március 31. Café Péntek (2023. március 31., péntek 20:00)
53:09
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Saját erdő címmel készült portréfilm Nádas Péterről otthonában, a Zala megyei Gombosszegen. A rendező, Kárpáti György Mór és a dramaturg, Orsós Jakab beszélt a filmről a Café Péntekben.

Átadták a Békés Pál-díjakat. Az idén, a hosszabb kihagyás miatt két szerző, Péntek Orsolya és Kiss Noémi is megkapta az elismerést. Róluk a szakmai kuratórium tagjait, Reményi József Tamás iró, irodalomtörtényészt és Merényi Ágnes, szerkesztőt kérdezte a műsorvezető.

Kiss Noémi Péntek Orsolya
 
 balra Péntek Orsolya, jobbra Kiss Noémi
 
Forrás:
Facebook
 

Hogy mi az a  Fiatal Drámaírók Háza, milyen céllal jött létre és milyen programokat kínál, erről beszélgettek az alapítóval, Horváth Benjivel.

Horváth Benji Váradi Juli
 
Horváth Benji és Váradi Juli
 
Forrás: Fiatal Drámaírók Háza Facebook
 

Végül a hatvanas évek magyar házi giccs kultúrájára rezonáló kortárs alkotásokból rendezett kiállításról adott számot a kiállító festőművész, Szőnyei György.

Szőnyei György kiállítás
 
Forrás:Váradi Juli
 

Szó esett a független színházak ellehetetlenüléséről, és arról is, hogy jó-e, hogy újra megnyílt az Ódry Színpad. Ez volt a Café Péntek.

Café Péntek
2023. március 31. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia