„Klubrádió
Klubdélelőtt

Cukrászmesterből motorversenyző

20/11/2021 07:52

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Lévai Katalin, Magyar Valentin, Pásztor Erzsi, dr. Nagy Ervin jöttek vendégségbe Kun Zsuzsához, a Klubdélelőtt utolsó órájában pedig Bitó Lászlóra emlékeztünk.

2021. november 20. Klubdélelőtt (2021. november 20., szombat 09:00)
151:19
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9:00 A Tűzmadár című könyv, az ismert cukrászmester és motorversenyző Szavanov Emil életét és a 20. század kordokumentumait tárja elénk, vendégem a családregény írója, Lévai Katalin volt.

Lévai Katalin: Tűzmadár
 
Lévai Katalin: Tűzmadár
 

9:30 Magyar Valentin zongoraművész képviselte hazánkat Weimarban, a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen.

10:00 Pásztor Erzsi Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő a mai napig játszik a színpadon és forgat is. Talán ha egyszer gondolkodott a visszavonuláson, de aztán úgy döntött, amíg súgó nélkül tud színpadra állni, addig játszik. 85. születésnapján köszöntöttük.

Átadták a Tolnay Klári-díjakat Mohorán
 
Pászor Erzsi
 
Pásztor Erzsi Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművész (k) és a Tolnay Klári Művészeti díjjal kitüntetett Nagy Anna Jászai Mari-díjas színművész (b) és Rátkai Erzsébet Jászai Mari-díjas iparművész, színházi látvány-, díszlet- és jelmeztervező (j) a mohorai Tolnay Klári Emlékházban 2019. szeptember 13-án.
Fotó: Komka Péter
 

10:30 Dr. Nagy Ervin pszichiáter és nemzetközi sakkmestert arról kérdeztük, vajon milyen lelki megpróbáltatásoknak volt és van kitéve az élete és a küzdelmei során.

11:00-12:00 Búcsúztunk az orvostól, tudóstól, a Columbia Egyetem professzorától, a zöldhályog elleni szemcsepp feltalálójától, írótól, közéleti embertől, Bitó Lászlótól. 87 évesen ment el, de amit örökségül itt hagyott nekünk, feledhetetlenné, örökéletűvé teszi.

Bitó László
 
Bitó László
Fotó: Arató András / Arató András archívuma
 

Címlapi kép: Szavanov Emil cukrászdája az 1920-as években; Forrás: Mandadb.hu / Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum - Budapest

Klubdélelőtt
2021. november 20. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa