„Támogassa
Klubdélelőtt

Elköszönni Brüsszeltől 10 év után

7/07/2023 19:45

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Az e heti Klubdélelőtt vendége volt Ujhelyi István politikus, aki bejelentette, hogy nem kívánja meghosszabbítani EP-mandátumát; Gervai András író, akit olyanok sorsa foglalkoztat, akiket valamilyen módon elárult a hazájuk, Somody Imre, a kilencvenes évek egyik sztárvállalkozója, Molnár Zsuzsanna színművész, akit egy kerek évforduló kapcsán kérdeztünk és Czinki Ferenc író, akit nemrég választottak a Szépírók Társaságának elnökévé.

Ujhelyi István, politikus már egészen biztos, hogy nem kívánja a mandátumát meghosszabbítani, és 10 év után elköszön Brüsszeltől, az Európai Parlamenttől. Döntésének okairól beszélgettünk.

 
Ujhelyi István
 

Gervai András írótól megtudhattuk, mi történt azokkal az emberekkel, akiket elárult a hazájuk. Például a magyar zsidókat mentő, svéd Raoul Wallenberggel, akinek emlékét senki nem ápolja, vagy Hajós Edittel, az angol kémmel, aki tolmácsolt Leninnek és aki hét évet töltött magánzárkában a Rákosi-rendszerben.

 
Gervai András
 
Fotó: Báthory Péter / Wikipédia
 

Somody Imre a kilencvenes évek sztárvállalkozója volt, az ország egyik leggazdagabb embere, milliárdos, aztán megcsömörlött a pénzügyi befektetők által vezérelt világ visszásságaitól, és alapjaiban változtatta meg életét. Hogyan tovább? Erről is mesélt, miközben a születésnapjáról sem feledkeztünk meg.

 
Somody Imre
 
Forrás: YouTube
 
 

A nőknek ugye tudjuk, nincs koruk, ha csak ők nem akarják azt elárulni. Mindenesetre Molnár Zsuzsa színésznőt mi egy szép kerek évforduló kapcsán kérdeztük az elmúlt színházi évtizedekről, sikereiről.

 
Molnár Zsuzsanna
 
Forrás: A József Attila Színház honlapja 
 

A Szépírók Társasága írók, irodalomtörténészek, kritikusok, fordítók és irodalomszervezők egyesülete. 1997-ben jött létre azzal a céllal, hogy a korszerű irodalomszemlélet, a hatékony érdekképviselet és a demokratikus kultúrpolitika fóruma legyen. A társaság új elnöke: Czinki Ferenc író.

 
Czinki Ferenc
 
Forrás: Facebook
 
 

Címlapi kép: Ujhelyi István akkor MSZP-s képviselő az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Klubdélelőtt
2023. július 8. szombat, 9:00-12:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa