„Klubrádió
Hetes Stúdió

Előválasztás, offshore-lovagok, betontavak – Hetes ajánló

9/10/2021 11:00

| Szerző: Klubrádió

E heti témáink voltak: Karácsony Gergely visszalépése, a Pandora-iratok és következményeik a kormányközeli offshore lovagokra, a Balaton és a Velencei-tó bebetonozása és a populizmus jövője Európában.

2021. október 09. Hetes Stúdió (2021. október 09., szombat 15:00)
56:37
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter

A Hetes stúdióban szombaton megbeszéltük, hogy mennyiben módosíthatja az előválasztás második fordulójának lebonyolítását Karácsony Gergely visszalépése.

Szó volt arról is, hogy lesz-e különösebb következménye az offshore-lovagokra nézve a héten nyilvánosságra került Pandora-iratoknak.

Betonkatlanná válhat a Balaton, a Velencei-tó a kiszáradás szélén, de ez nem zavarja a NER-közeli befektetőket, akik jellemzően csak a saját tulajdonukkal törődnek. A Balaton Szövetség vezetője a héten kongatta meg a újra vészharangot, amikor arra hívta fel a figyelmet, hogy a Kádár-korszakban épült közművek nem bírják el az új, megalomániás beruházásokat. És minthogy a tavaink – például a Velencei-tó is – vonzzák a pénzt – félő, hogy az egyszerű nyaralók egyre kevesebb helyre tehetik be a lábukat. Józsa Márta készített összeállítást a témában.

Csernyánszky Judit Marc Lazarral, a Politika Tudományok Francia Intézetének professzorával beszélgetett arról, hogy mennyire fogja meghatározni az Unió jövőjét az Európa-szerte elterjedt populizmus, állnak-e Orbán érvei a föderalistákkal szemben, folytatódik-e Európa kettéosztásának veszélyes folyamata.

A hét fontos eseményeit Berecz Annával, Józsa Mártával és Bolgár Györggyel beszélte meg Dési János.