„Klubrádió
Megbeszéljük...

Fekete-Győr népszavazásokkal kezdené a fidesztelenítést

30/10/2020 18:36

| Szerző: Klubrádió/szg

Ha győznek 2022-ben, akkor a fidesztelenítés lesz az első feladatuk a gazdaságban és az államszervezetben –mondta Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Ha egyszerű többségük lesz ehhez, akkor a népszavazás kiírásától sem szabad ódzkodni. Akkor is a néphez kell fordulni, ha szeretnének Polt Pétertől búcsút venni, vagy Mészáros Lőrinctől „megvonni azokat a javakat, amelyekre lopás által tett szert” – tette hozzá.

2020. október 30. Megbeszéljük / részlet, Fekete-Győr András (20.10.30.)
10:12
00:00

Elek István publicista, politikus kedden beszélt arról a Klubrádióban, szerinte miként építheti újjá a demokráciát az ellenzék, ha megnyeri a 2022-est választást, egyszerű többséggel, tehát kétharmados győzelem nélkül. Az Alaptörvény 2013-as, 4. módosításában az szerepel, hogy az Alkotmánybíróságnak nincs joga az alkotmánymódosításokat tartalmilag vizsgálni, és ezt maga az Ab is „lenyelte”. Ebben a pillanatban jött létre az önkényuralmi rendszer Elek István szerint. 

Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét kérdeztük erről, aki azt mondta, politikailag akkor kivitelezhető Elek István javaslata, ha az ellenzék egységesen képes végrehajtani a rendszerváltó programot. Ha győznek, akkor a fidesztelenítés lesz az első feladatuk a gazdaságban és az államszervezetben. Ha egyszerű többségük lesz ehhez, akkor a népszavazás kiírásától sem szabad ódzkodni. Akkor is a néphez kell fordulni, ha szeretnének Polt Pétertől búcsút venni, vagy Mészáros Lőrinctől „megvonni azokat a javakat, amelyekre lopás által tett szert” – tette hozzá.

Szerinte megegyeznek majd a 2022-es választásra a listaügyben. Megkérdezték a választókat arról, hogy nekik melyek a legfontosabb témák az összefogáson belül, és a közös lista versus két lista ügye csak a 4. lett. A legfontosabb számukra a közös miniszterelnök-jelölt, aztán a program, és az egyéni választókerületi jelöltek. Szerinte „egyes pártok felfújják” a listaügyet, de a Momentum a járvány okozta válság alatt nem ilyen technikai kérdésekkel akar foglalkozni, hanem az önkormányzatokban a vírushelyzet kezelésével.

Arra a kérdésre, hogy miért állít miniszterelnök-jelöltet a Momentum, azt mondta: arról még nem döntöttek, ki képviseli a pártot az előválasztáson, csak arról, hogy a programjukat meg akarják méretni. Szeretik a versenyt, a fair playt, szeretnék, hogy minél több alternatíva legyen, ezért akarnak elindulni az előválasztáson a miniszterelnök-jelöltjükkel – tette hozzá a pártelnök.

Fekete-Győr András azt is mondta: örülnének a közös ellenzéki kiállásnak a koronavírus kezelése ügyében, ellenzéki operatív törzs létrehozására tettek javaslatot, hogy ez megvalósul-e, az nem rajtuk múlik.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook

Megbeszéljük
2020.10.30.16:00
Műsorvezető: Bolgár György

 

 


És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.
Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás