„Klubrádió
Nívó - a minőség magazinja

Fénykép után ne vegyünk autót!

22/08/2019 15:24

| Szerző: Klubrádió

Hallgatói kérdésekre válaszoltak a Nívó szakértői. Óvatosságra intettek a használtautó-vásárlással kapcsolatban. Nagyon rá lehet fizetni.

2019. augusztus 22. Nívó - a minőség magazinja (2019. augusztus 22., csütörtök 14:00)
51:00
00:00
Műsorvezetők: Törtei-Takács Kriszta

Mit jelent az, hogy egy nyári szandál részben vízálló? Esőben le kellene venni és mezítláb folytatni az utunkat? Egyáltalán jogos-e, korrekt-e ilyen kategóriát kreálni?

Jogos-e ha a biztosító nem fizeti ki a fényképezőgépem árát, ha utas- és poggyászbiztosítást kötök és pechemre ellopják a 200 ezres, 2 hónapos gépet?

Mi történik akkor, ha egy kertész kárt okoz munkavégzés közben? Konkrétan: a kivágott fa rádől a házra. Ki felel a kárért?

És a klasszikus téma, a használtautó-vásárlás. Számos cég ajánlja az interneten, hogy csak válasszuk ki bátran a külföldi kínálatból, majd ők behozzák. A Nívó szakértői szerint ez veszélyes megoldás. Fényképről, még cipőt, ruhát sem szabad venni, autót pedig végképp nem. Tudjunk meg a termékről mindent, amit csak lehet, valamennyire mindenki ért az autókhoz, olcsóbb kimenni mondjuk Münchenbe és megnézni azt a kocsit. Nem biztos a közvetítő rosszhiszemű, de bármilyen járművet meghirdethet, amibe belebotlik. A fénykép utáni vásárlás rizikós, nagy az összeg, ha valami mégsem úgy van, ahogy ígérték, nem biztos, hogy a vevő érvényesíteni tudja az igazát. Ha mégis, akkor is csak hosszú idő múlva.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Flickr.com.

Nívó
2019.08.22. 14:00
Műsorvezető: Törtei-Takács Kriszta