„Klubrádió
Reggeli gyors

Hadházy Ákos: A névtelen aktivistákon fog múlni a választás, lesz-e minden egyes icipici faluban szavazatszámláló ellenőrünk

1/10/2021 14:54

| Szerző: Klubrádió

Miután Tóth Csaba hétfőn visszalépett, nem volt kérdés, hogy Hadházy Ákos nyeri a zuglói előválasztást. A Momentum által támogatott képviselő körülbelül négyszer annyi szavazatot kapott, mint MSZP-s ellenfele. Országosan a második legnagyobb arányú részvétel Zuglóban volt az első fordulóban. A Reggeli gyors vendége Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő volt.

2021. október 01. Reggeli Gyors/részlet Hadházy Ákos (2021.10.01. péntek)
08:03
00:00

Hadházy Ákos is úgy gondolja, hogy ha Tóth Csaba nem érezte volna, hogy gyakorlatilag esélytelen a győzelemre, akkor nem lépett volna vissza, de szerinte a pozitív hír a legfontosabb, hogy mennyire sok zuglói gondolta úgy, hogy üzenetet kell küldeniük az országnak, a politikusoknak. Ez az üzenet – amit végül a parlamenti pártok is meghoztak – nagyon hangos lett, nagyon határozott lett: meg kell hozni a valódi változást, ami egyszerűen leírható, jogi felelősségre vonás kell az előző évek bűneiért és nem szabad hagyni azt sem, hogy a saját oldalunkon valaki megtévedjen. Ez egy nagyon komoly üzenet a zuglóiaktól mind a Fidesznek, mind az ellenzéki pártoknak, egész egyszerűen az embereknek elegük van abból, hogy Magyarországon az ügyeknek nincs következménye, és abból is, hogy ha valaki ugyan nem is korrupt, de a korrupcióval kompromisszumokat köt.

Nagyon örülök, hogy nem legyőzni, hanem meggyőzni kellett a parlamenti pártokat, és időben kiálltak a zugló ellenfelem mögül – mondta a politikus, majd hozzátette, hogy az "akcióknak" a Fidesszel szemben, a diktatúrával szemben van helye. Nyilvánvalóan a kormánypárt ellen észérvekkel nem jutunk semmire, és számomra nagyon fontos, hogy az ellenzéken belül kemény fellépés nélkül is lehetett érvelni, meggyőzni őket.

Az ellenzéki előválasztás kapcsán a politikus úgy véli, hogy azzal együtt, hogy neki is megvan a véleménye, hogy ki a legalkalmasabb a 2022-es választáson Orbán Viktor legyőzésére, szerinte mégsem a miniszterelnök-jelöltek személye a legfontosabb. A névtelen aktivistákon fog múlni a tavaszi választás, mennyire tudja az ellenzék felügyelni a szavazást, lesz-e minden egyes icipici faluban ellenőrük, illetve addig hányan tudnak majd kampányolni, hányan állnak kint az utcákon, hányan vállalják fel, hogy ők ellenzékiek. Ezen sokkal több múlik majd, mint a miniszterelnök-jelölt személyén – jelentette ki Hadházy Ákos.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Hadházy Ákossal
2021.10.01., péntek 7:43
Riporter: Pálinkás Szüts Róbert