„Zajlik
Reggeli gyors

Hadházy: Az állam csendben 40 üdülőjét hirdette meg

6/08/2024 10:30

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Miközben a genderőrületről, az algériai bokszolóról ordibál a propaganda, az állam meghirdette 40 különleges helyen levő üdülőjét, amelyeket a csókosok veszik meg potom pénzekért, és aztán állami pénzeket kapnak felújításukra – mondta Hadházy Ákos.

2024. augusztus 06. Reggeli gyors - részlet 24.08.06. Hadházy Ákos
07:05
00:00

Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám egy stróman cégen keresztül 420 millió forintért jutott hozzá a balatoni Postás Üdülő épületéhez, és a hozzátartozó telekhez – ezt írta hétfői Facebook-posztjában Hadházy Ákos. Azt sem mulasztotta el megjegyezni, Nagy úgy végezte el a jogi egyetemet, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korrupcióval vádolt volt elnöke, Schadl György intézett olyan vizsgákat, amelyeken nem kellett megjelennie.

Az aranyparti üdülő felújításához további 1,6 milliárd állami támogatást és 1,2 milliárd hitelt vettek fel az állami tulajdonú Budapest Banktól. (A Budapest Bank  2022. március 31-vel beolvadt az MKB Bankba, amelynek tulajdonosa az állami Magyar Bankholding Zrt.)

„Gyakorlatilag állami pénzből, a mi pénzünkből építették meg ezt a luxus hotelt” – mondta a Reggeli gyors keddi adásában a független országgyűlési képviselő. Hozzátette, már a 420 milliós ár is gyanús. „A posta részéről is felmerül a hűtlen kezelés. Egy normálisan működő országban, egy normálisan működő rendőrséggel és ügyészséggel ez a tranzakció nem jöhetett volna létre, és természetesen nem kaphatott volna hozzá ilyen állami pénzt” – mondta.

„Miközben a genderőrületről, az algériai bokszolóról ordibál a propaganda, meg brüsszelezünk, és megteremtjük a békét a világon, hatalmas rablások mennek. Az állam meghirdette 40 ilyen különleges helyen levő üdülőjét. […] Ezeket nyilván ugyanúgy csókos emberek veszik meg potom pénzekért, és aztán állami pénzeket kapnak rá, mert a turizmust fejleszteni kell” – foglalta össze Hadházy. Hozzátette, információi szerint a honvédség mátrai üdülőjét már el is adták.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Hadházy Ákossal
2024.08.06., kedd 7:33
Riporter: Dési János