„Klubrádió
Megbeszéljük...

Három párt verseng Baranyi Krisztináért

14/03/2024 17:25

| Szerző: Klubrádió

Ferencváros polgármestere a jövő héten nevezi meg, melyiküket választja.

2024. március 14. Megbeszéljük - részlet 24.03.14. Baranyi Krisztina
10:31
00:00

Baranyi Krisztinát, Ferencváros független polgármesterét három párt is felkérte, legyen a fővárosi listavezetője. A három párté közül egyelőre azonban csak a Kutyapárt döntése nyilvános.

Baranyi a Megbeszéljükben elmondta: nagyon megtisztelő a három felkérés. Egy pillanatig még el is érzékenyült, hogy vannak olyanok, akik a saját pártjuk képviseletét is rábíznák a Fővárosi Közgyűlésben.

"Amikor elkezdtünk a felkérésekről azokkal beszélgetni, akikben bízom, kiderült, hogy nem is olyan könnyű a választás. Ezért nincs is még döntés. Én független vagyok, nekem az, hogy egy párt listájára felmenjek, nagyon komoly dilemma, még akkor is, ha világos: az új szabály szerint a Fővárosi Közgyűlésbe csak pártlistán tudok bejutni. De világos az is: a polgármesternek képviselnie kell a kerülete érdekeit a Fővárosi Közgyűlésben is. Erről viszont már van döntés" – mondta Baranyi.

 
Baranyi Krisztina
Facebook
 

Világossá tette ugyanakkor: egészen biztos, hogy nem fog frakcióérdeket képviselni, ha valamely ügyben eltér a véleménye a pártétól, amelyhez majd csatlakozik.

A kérdésre, hogy mikorra dől el, melyik pártot választja, a polgármester azt mondta: ennek a döntésnek a jövő héten meg kell születnie.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Baranyi Krisztinával
2024.03.14., csütörtök 15:20
Riporter: Bolgár György