„Klubrádió
Megbeszéljük...

Használati utasítás ellenzéki képviselőkhöz - Pintér Sándor megírta

24/01/2019 17:22

| Szerző: Klubrádió

A belügyminiszter tarthat valamitől, mert utasítást adott beosztottainak, hogyan bánjanak az ellenzéki országgyűlési képviselőkkel, ha betennék a lábukat egy intézménybe.

2019. január 24. Megbeszéljük - részlet 19.01.24. Nehéz-Posony Márton
10:05
00:00

Mit kell tenni, ha jönnek az ellenzékiek? Pintér Sándor belügyminiszter erre a fel nem tett kérdésre ad választ abban a levelében, amelyet az irányítása alatt álló intézmények vezetőinek, dolgozóinak címzett.

Ebben megírja, hogy az országgyűlési képviselők nem akadályozhatják a hivatalok rendeltetésszerű működését, ami azt jelenti, hogy csak munkaidőben tartózkodhatnak ott, csak akkor tehetik föl kérdéseiket, illetve akkor kérhetnek tájékoztatást. Amennyiben petíciót kívánnak átadni, akkor azt az ügyfélszolgálat, vagy panasziroda vezetője vegye át, rendbontás esetén pedig a közbiztonsági főigazgatót kell értesíteni.

Nehéz-Posony Márton ügyvéddel beszélte meg Rózsa Péter ezt a helyzetet. Az ügyvéd szerint a képviselők munkáját nem akadályozhatja senki. Ők a nép helyett, a nép nevében mennek el egy-egy intézménybe, ahol megfelelő tájékoztatást kell kapniuk. Azt ugyan nem mondja ki a törvény, hogy csak az első számú vezető adhat érdemi tájékoztatást, de józan ésszel belátható, hogy valószínűleg nem a panasziroda munkatársa az autentikus személy.

Az különösen megmosolyogtató, hogy a levél nem általában emleget országgyűlési képviselőket, hanem kimondottan csak ellenzéki képviselőket. A belügyminiszter fejében ezek szerint az él, hogy csak ők okozhatnak gondot az érdeklődésükkel, a kormánypártiak nem.

Erőszak az állami média székházában

 

Az MTVA székházában történtekről, Nehéz-Posony Márton azt mondta, hogy az ügyészségnek hivatalból kellene nyomozást indítania. Téves az a jogértelmezés, hogy az ellenzéki politikusok, „a tüntetők meghosszabbított karjai” lettek volna. A képviselő egyben politikus is, ettől válik hivatalos személlyé. Aki őket inzultálja, az bizony hivatalos személy elleni erőszakot követ el. A tévében lévő biztonsági őrök ezt tették, ráadásul csoportosan és felfegyverkezve, ami még súlyosabbá teszi a helyzetet.

Rózsa Péter interjúját a felső „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: 168 óra.hu.