„Zajlik
Ember a Földön - Nemes Takách Katával és Bartus Marcival

Hogyan újulnak meg a menzák? És fenntarthatók lesznek?

8/09/2024 15:03

| Szerző: Klubrádió

Az iskolakezdő adásban többek közt szó volt róla, szempont-e a menzákon a szezonális alapanyagokból való főzés, na és hogy mit takar a menzareform program. A műsor vendége Buday Péter mesterszakács volt.

2024. szeptember 05. Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával (2024. szeptember 05., csütörtök 14:00)
48:04
00:00
Műsorvezetők: Nemes Takách Kata Szerkesztők: Kerekes Borbála

Piskótakocka vaníliasodóval, tarhonyás hús, finomfőzelék és káposztástészta. Legtöbbünknek ezek az ételek jelentik az iskolai menza emlékét. Anyukánk szalvétába csomagolta az uzsonnát, a kifli és az iskolatej pedig nagy ládákban állt a folyosón. Hogy mi változott azóta és törekszik-e a fenntarthatóságra az iskolai étkeztetés? Erről szólt az Ember a Földön adása.

Mivel Bartus Marci, – aki eddig is állandó vendége volt a Rend a lelke rovatnak – hazatért Új-Zélandról, mostantól nem csak környezetbarát háztartási tippeket oszt meg a hallgatókkal, hanem a teljes adásban Nemes Takách Kata partnere lesz, mostantól együtt feszegetik majd a zöld élet kérdéseit

Az iskolakezdés apropóján Kata és Marci arról beszélgettek, hogy hogyan néz ki az iskolai menza, mit esznek a gyerekeink a suliban, ez mennyire egészséges és mennyire fenntartható. Szóba került az élelmiszerpazarlás, a büfé típusú menza. Azzal is foglalkozott az Ember a Földön iskolakezdő adása, hogy szempont-e a szezonális alapanyagokból való főzés, na és hogy mit takar a menzareform program. A műsor vendége Buday Péter mesterszakács volt.

Kiderült az is, hogy Peller Anna színésznő mit és mibe csomagol a kislányának uzsonna gyanánt, ő hogyan próbál tudatos lenni, és minél egészségesebb ételeket pakol az iskolatáskába.

A DIY rovatban pedig méhviaszos kendő készült, ami szuper alternatívája a szalvétának vagy az alufóliának, ha uzsonnacsomagolásról van szó.

Itt a videós segítség is hozzá.

Az adást a cikk elején a lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Ember a Földön – Zöldségek Nemes Takách Katával
2024. szeptember 05., csütörtök 14:00
Szerkesztő: Kerekes Bori