„Klubrádió
Szerepvállalás

Idén is pályázhatnak a vállalkozások

28/06/2020 18:00

| Szerző: Klubrádió

Idén is lehet pályázni az Effekt 2030-ra, mely a járvány miatt egy plusz kategóriával is bővült. Másik témánkban a Habitat for Humanity Magyarország koncepciójáról beszélgettünk, melyet a lakásbérleti piac igazságosabbá tételére dolgoztak ki.

2020. június 27. Szerepvállalás (2020. június 27., szombat 18:00)
24:31
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Idén is meghirdeti az Effekt 2030 − A közösségi befektetések díjat az Effekteam Egyesület. A díjjal az egyesület a vállalatok példamutató, innovatív és hatékony környezeti és társadalmi befektetési programjait ismeri el. Tekintettel a járványhelyzet idején született nagyszámú vállalati intézkedésre, a korábbi négy kategóriát a "COVID-19 megoldások a közösségért" kategóriával bővítették. A nagyvállalatok, kkv-k és startupok július 30-án éjfélig pályázhatnak.

A részletekről Molnár Klára, az egyesület igazgatója beszélt.

Igazságosabbá szeretnék tenni a lakhatás

A magánbérleti piac igazságosabbá és átláthatóbbá tétele érdekében a Habitat for Humanity Magyarország Feketelakás 3.0. címen, korábbi munkáinak folytatásaként egy minden eddiginél átfogóbb javaslatcsomagot mutatott be. A kiadványban szereplő intézkedések a lakásbérlés két legkomolyabb problémáját orvosolnák: a magas albérletárakat és a jogbiztonság hiányát. Bár a koronavírus-járvány és a kibontakozó gazdasági válság erre a piacra is komoly hatást gyakoroltak, az új trendek inkább megerősítik, hogy szükség lenne ezekre a szabályozó javaslatokra. A részletekről Szegfalvi Zsolt ügyvezető igazgató mesélt.

 
Hải Nguyễn/Pixabay
 

A témával a június 10-i Reggeli személyben is foglalkoztunk.

Műsorunkat a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Szerepvállalás
2020. június 27.
Műsorvezető: Bíró Bori