„Zajlik
A lényeg

Indul őszi túlélési gyakorlatunk, és megvannak az Arany Zebra-díjasok!

15/09/2024 18:09

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Arató András az Anno élő adásában adta át az idei Arany Zebra-díjakat és nyitotta meg az őszi túlélési gyakorlatot.

2024. szeptember 15. Anno Budapest (2024. szeptember 15., vasárnap 14:00)
99:53
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós Szerkesztők: Árva Brigitta

Rendhagyóan alakult az Anno Budapest szeptember 15-én, ugyanis a rossz idő miatt le kellett mondanunk a Szörp Szóda Fesztivált – egyébként éppen az adás alatt kezdett megint esni az eső Budapesten. Arató András, a Klubrádió igazgatósági elnöke ült be Panxnotded Miklós mellé az élő adásba, és elnézést kért hallgatóinktól a rendezvény elmaradása miatt. Egyúttal elmondta, a már megrendelt rengeteg pogácsát átadtuk Iványi Gáboréknak, akik örömmel vették, így jó helyre került az étel.

Arató András bejelentette őszi gyűjtőkampányunk elindulását: ez formálisan a hétfői nappal veszi kezdetét. Egy hallgató kérdésére elmondta: van kitűzött cél, amit eddig mindig sikerült elérni, és ez mindig nő. Most is szeretnénk, ha az inflációt megközelítő összeggel nőne az, amit ránk tudnak fordítani, tehát 200 millió forint körüli összegre lenne szükségünk ahhoz, hogy nyugodtan vágjunk neki a következő fél évnek. Hogy mennyi ideig tarthat a gyűjtés, arra azt válaszolta: ha nem három és fél hét alatt gyűlik össze, hanem négy és fél hét alatt, akkor érdemes még egy hetet rátenni, mert „megvan a szándék, csak még nem követte tett”, ebben van egyfajta rugalmasság. A túlélési gyakorlattal kapcsolatos részleteket ITT találják.

Majd a stúdióban kiosztották az Arany Zebra-díjakat (ez lett volna a Szörp Szóda egyik fontos eseménye). A közönségdíjas Pethes Vivien szerkesztő-riporter lett, ő kapta a legtöbb szavazatot az elmúlt hetekben a hallgatóktól. Dési János műsorvezetőnknek – aki még Bolgár Györgynél is (pár héttel) korábban érkezett a rádióhoz – ítélte a szakmai díjat a vezetőség. Kemény Dániel technikus-riporter-hírszerkesztő pedig – ahogy Panxnotded Miklós fogalmazott – a Klubrádió megmentéséért a különdíjat vehette át. Köszönjük az életmentést! – olvasható az oklevelében.

Ezután hallgatók telefonáltak és kérdeztek a díjazottaktól, az igazgatósági elnöktől és természetesen a műsorvezetőtől is. Íme a díjazottak:

 
Dési János, Pethes Vivien és Kemény Dániel
 
 

Mindhárman meséltek kedvenc klubrádiós élményeikről és műsoraikról is, de a kedvenc ételek, a jegyzetek, a vasaló és egy varázsszó is témát adott.

 
Dési János, Kemény Dániel, Pethes Vivien és az Arany Zebrák
 

A teljes adást meghallgathatják a fenti lejátszás ikonra kattintva.