„Ki
Megbeszéljük...

Iványi Gábor bízik benne, hogy nem lesz mindig éjszaka

23/07/2024 18:24

| Szerző: Ivánkai Márk

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

"Az én dolgom az, hogy mindig maradjak az igazság oldalán akkor is, hogyha ez emberileg ésszerűtlennek tűnik. Az elmúlt 15 év mégis enged abban bízni, hogy nem lesz mindig éjszaka ott, ahol sötétség van" – mondta Iványi Gábor, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetője, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke a Megbeszéljük című műsorban.

2024. július 23. Megbeszéljük-részlet (2024.07.23.) Iványi Gábor
13:57
00:00

Bár civilek 20 millió forint adományt gyűjtöttek össze a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség számára, ez mindössze további egy hétre elegendő működést biztosít az egyháznak. Ennek döntő részét a vezetőség szétosztotta azok között, akiknek az elmúlt időszakban nem tudtak teljes fizetést adni – mondta Iványi Gábor, a MET vezetője.

Kedden a Klubrádió is beszámolt róla, hogy az adóhatóság köztartozások miatt inkasszózta Iványi Gábor egyházának, a Magyar Evangéliumi Testvérközösségnek az összes bankszámláját. Most egy olyan számlán gyűjtik a pénzt, amelyhez az adóhivatalnak nincs hozzáférése.

Iványi emlékeztetett, hogy a NAV korábban másfél milliárd forintnyi összeget vont le az egyház számlájáról, holott nem náluk tűntek el közpénzek – tette hozzá. "Nálunk minden fillért nyomon lehet követni, és azt is, hogy soha semmiféle luxus nem valósult meg" – fogalmazott, hozzátéve, hogy szervezete karitatív tevékenységet végez.

"Az én dolgom az, hogy mindig maradjak az igazság oldalán akkor is, hogyha ez emberileg ésszerűtlennek tűnik. Az elmúlt 15 év mégis enged abban bízni, hogy nem lesz mindig éjszaka ott, ahol sötétség van" – mondta Iványi Gábor – "Valahogy mindig kikerekednek a dolgok. Ma reggel utánam telefonált a feleségem, hogy beállított valaki, aki kint járt a piacon, és félretett egy kis összeget, és vett nekünk 15 kiló csirkecombot, 5 kiló hagymát, száraztésztát, húst és egyebeket." 

"Nem gondoltad, hogy elküldesz az ország első számú vezetőjéhez egy versrészletet?" – tette fel a kérdést a műsorvezető, Bolgár György, majd idézte is az idevágó részletet:

Az nem lehet, hogy ész, erő,
És oly szent akarat
Hiába sorvadozzanak
Egy átoksúly alatt.

Még jőni kell, még jőni fog
Egy jobb kor, mely után
Buzgó imádság epedez
Százezrek ajakán.

(Vörösmarty Mihály: Szózat – részlet)

"Nagyon-nagyon jó ötlet, és köszönöm szépen, lehet, hogy élek vele" – reagált Iványi Gábor a felvetésre.

A műsor egy későbbi pontján betelefonált Rédei Éva, a Láng Téka tulajdonosa, aki felajánlotta, hogy a könyvesboltjában, a Pozsonyi út 5. szám alatt személyesen is lehet támogatást leadni Iványi Gáborék számára. Egyúttal arra kérte Magyar Pétert és a Tisza Párt támogatóit, hogy ahogy a Bethesda Gyermekkórháznak is felajánlották a segítségüket, úgy fontolják meg azt is, hogyan tudnának a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség számára is segítséget nyújtani.

2024. július 23. Megbeszéljük-részlet (2024.07.23.) Rédei Éva
05:19
00:00
Amennyiben Önök is szeretnék támogatni az Oltalom Karitatív Egyesületet, azt az alábbi elérhetőségeken tehetik meg. Az Oltalom közleményét idézzük: 

"Az adományokat az inkasszó miatt a Szalmaszál a Hajléktalanokért Közhasznú Alapítvány számlaszámára várjuk:

10400140-00033688-00000006 (K&H)

IBAN: HU52 1040 0140 0003 3688 0000 0006

SWIFT/BIC: OKHBHUHB

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) pénztárában minden nap 9-16 óra között személyesen is leadhatják készpénzadományaikat a 1086 Budapest, Dankó u. 15. szám alatt!

Tartós élelmiszeradományt 0-24 óráig hálásan fogadunk a 1086 Budapest, Dankó u. 11. portáján.

Nálunk a sok kicsi valóban sokra megy! Eddig is így volt…

Szívből köszönjük mindenkinek a támogatást!"

Megbeszéljük/Interjú Iványi Gáborral
2024. július 23., kedd 16:40
Riporter: Bolgár György