„Zajlik
Esti gyors

Juhász: Perelem a magyar államot

28/05/2024 07:30

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Nincsen lehetősége egy átlagos állampolgárnak jogorvoslatra egy olyan konglomerátummal szemben, mint a TV2, ilyen a végrehajtási törvény Magyarországon – mondta Juhász Péter, hozzátéve, azért hogy a végrehajtási törvényt megváltoztassák, pert indít a strasbourgi bíróságon a magyar állam ellen.

2024. május 27. Esti gyors - részlet 2024.05.27. Juhász Péter
06:56
00:00

Miután rendre megnyerte a TV2-vel, és más médiumokkal szemben indított pereit, különleges videót tett közzé Juhász Péter, ötödik kerületi ellenzéki polgármester-jelölt, amelyben a csatorna a vele kapcsolatban tett hamis kijelentések helyreigazításait gyűjtötte össze. A TV2 helyreigazítási maraton című videó nem kevesebb mint 1 óra 45 perc hosszúságú lett.

"Igazából ennek a videónak az volt a célja, hogy bemutassa, nincsen lehetősége egy átlagos állampolgárnak jogorvoslatra egy olyan konglomerátummal szemben, mint a TV2, ilyen a végrehajtási törvény Magyarországon. Hiába van jogerős bírósági ítélet, amelynek értelmében ezeket helyreigazításokat kellett volna leadni, tizenahat darab Tények adásba. Ezeket én tettem egy videóba" – mondta az Esti gyors hétfői adásában Juhász. Akkor arra hivatkozva nem adták le egyszerre a helyreigazításokat, hogy nem férne el a műsorban.

Elmondta, a Portik-ügyben hozták hírbe még 2016-ban. Az Együtt korábbi politikusáról még 2016-ban és 2017-ben híreszteltek valótlan állításokat a TV2 hírműsorában, egyebek mellett hamisan hozták kapcsolatba Portik Tamás olajbűnözővel. Juhász szerint a TV2 azért indított lejárató kampányt ellene, mert Portik Tamásra hivatkozva bűnözőnek nevezte Rogán Antalt.

Hozzátette, az ügy miatt pert indít a strasbourgi bíróságon a magyar állam ellen. Azt kéri, mondják ki, sérti a tisztességes eljáráshoz való jogot az, hogy a magyar állam nem vezet be hatékony szankciót a jogerős ítéletet semmibe vevő propagandával szemben. Azzal kapcsolatban, hogy az ítéletig akár hosszú évek is eltelhetnek, Juhász annyit mondott, ez már nem róla szól, azt szeretné elérni, hogy az állam hatékony végrehajtási törvényt alkosson, és ne legyen kiszolgáltatott az egyszerű állampolgár. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/interjú Juhász Péterrel
2024.05.27., hétfő 18:35
Riporter: Hardy Mihály