„Klubrádió
Bonyolult dolgok

Kiállok érted

18/11/2021 11:18

| Szerző: Bálint Judit/Klubrádió

Azok, akik szeretetteljes közegben nőnek fel, nehezen értik meg, hogy miért nem tud valaki kiszállni egy bántalmazó helyzetből, vagy hogy fiatal lányok miért hisznek olyan ígéreteknek, amiről egy külső szemlélő egyértelműen meg tudja mondani, hogy csak a kihasználásról szól. Ezt igyekeztünk megvilágítani a Bonyolult dolgok e heti adásában, vendégünk Feuer Yvette, a Láthatáron Csoport vezetője volt.

2021. november 18. Bonyolult dolgok (2021. november 18., csütörtök 19:00)
54:06
00:00
Műsorvezetők: Bálint Judit, Korpás Krisztina, Bálint Judit Szerkesztők: Bálint Judit, Korpás Krisztina, Bálint Judit

Magyarország nagymértékben érintett az emberkereskedelemben, kutatások szerint Európában a top 3 kibocsátó ország között van. Az áldozatok leggyakrabban a legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportokból kerülnek ki. A mélyszegénységben élők és az állami gondozásban nevelkedő fiatalok vannak a legveszélyeztetettebb helyzetben, akik az ingerszegény környezet, a rendezetlen családi háttér, az iskolázatlanság és a kilátástalanság miatt válnak az emberkereskedők áldozatává. Ugyancsak veszélyeztetettek azok az alacsony iskolázottságú fiatal felnőttek, elsősorban nők, akik a keleti és észak-keleti régióiban élnek. Őket jól fizető, szakmai képzettséget nem igénylő külföldi állásajánlatokkal csalják tőrbe az emberkereskedők.

Fontos a társadalom érzékenyítése,  hiszen ezek a fiatalok tényleg áldozatok, függetlenül attól, hogy nem egyszer önszántukból mennek el az őket kipécéző férfiakkal. Az is nagyon fontos, hogy felkészítsék őket a rájuk leselkedő veszélyre.

Erre vállalkozott a Bonyolult dolgok vendége, Feuer Yvette, a Láthatáron Csoport vezetője, aki hat évvel ezelőtt létrehozta a Kiállok érted című előadást, amely a fiatalkori prostitúció témáját járja körül, és ezzel az előadással járják a gyermekotthonokat.

Az előadás létrehozói: Feuer Yvette / Tarr Judit, Háda Fruzsina, Jaskó Bálint, Kőszegi Judit, Száger Zsuzsanna, Urbanovits Krisztina és Ficzere Béla / Varju Nándor. Rendező: Romankovics Edit. Dramaturg: Bíró Bence.

A beszélgetést a cikk elején a lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Bonyolult dolgok
2021. november 18. csütörtök 19:00
Szerkesztő-műsorvezetők:
Bálint Judit és Korpás Krisztina