„Ki
Reggeli gyors

Kiss Gergő: Elaltatjuk Pintér Sándort

5/01/2024 11:30

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Az Egységes Diákfront elnökségi tagja szerint még messze nem teljesült minden követelésük, így a január 13-ára a Belügyminisztérium elé szervezett demonstráció figyelemfelkeltő akció, amelyet további események követnek.

2024. január 05. Reggeli gyors - részlet 24.01.05. Kiss Gergő
06:56
00:00

Az Egységes Diákfront január 13-án szombaton megmozdulást szervez a Belügyminisztérium elé „Megéri Tüntetni” címmel. Az esemény 15 órakor kezdődik, nagyjából 16 óráig fog tartani – közölte a diákszervezet szerdán – írta meg a Magyar Hang.

„Úgy tűnik, hogy mindenképp megéri tüntetni” – mondta a Reggeli gyors pénteki adásában Kiss Gergő, az Egységes Diákfront elnökségi tagja, hozzátéve, hogy a tanárok 32 százalékos béremelésre kaptak ígéretet, de ezzel még messze nem teljesült minden követelésük bérkérdésen sem, hiszen nem érint minden pedagógust, ami miatt bérfeszültségre is számítani kell. Az eredményt ilyenformán részsikernek, a bejelentett megmozdulást figyelemfelkeltő akciónak nevezte.

Kiss arról is beszélt, hogy a szombati megmozdulást egy órásra tervezik, melyre különféle performanszokkal és beszédekkel készülnek. Az egyik programpontot úgy írta le, hogy „elaltatjuk Pintér Sándor belügyminisztert”.

Hozzátette, a további megmozdulásokról is szót ejtenek az esemény során, melyek egyelőre tervezési szakaszban vannak. Követeléseik közt a Nemzeti Alaptanterv átdolgozása, a művészettörténet és médiaoktatás visszavezetése is szerepel.

Hozzáttette, az esemény társszervezőivel, köztük a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével zökkenőmentesen tudnak együtt dolgozni, szerinte ez fontos tényező. Az esemény során is gyűjtik a kitöltetlen konzultációs íveket.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Kiss Gergővel
2024.01.05., péntek 7:42
Riporter: Pálinkás Szüts Róbert