„Ki
Szerepvállalás

Közösségi szerelde és az alulról jövő környezeti vizsgálatok

23/06/2024 20:00

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Elromlott tárgyak közösségi javítása Józsefvárosban, légszennyezettség- és talajvízvizsgálat közösségi finanszírozásból Győrszentivánon. 

2024. június 22. Szerepvállalás (2024. június 22., szombat 13:00)
25:48
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Azok a szervezetek kapják minden évben a Civil Díjat, amelyek pótolhatatlan munkát végeznek, jobbá téve az élet számos területét. Idén 170 pályázat érkezett, közülük választott ki 10-et a NIOK (Nonprofit Információs és Oktató Központ) Alapítvány. A mai adásban elsőként a Legjobb helyi kezdeményezés kategória nyertese, a Repair Cafe Budapest Közösségi szereldéje mutatkozik be. A józsefvárosi közösségi tér várja mindazokat, akik szívesen javítanák meg az elromlott használati tárgyaikat segítő közreműködéssel, vagy akár megosztanák tudásukat másokkal. Gégény Noémi, a Para-fitt Egyesület egyik alapítója, a Repair Cafe működtetője volt a vendégünk.

Utána Szabó Andreát, a Szentiváni ÖKO Szeglet Egyesület elnökét kérdezem. A szervezet több mint 16 millió forintot gyűjtött egy átfogó légszennyezettség- és talajvízvizsgálat elvégeztetésére, mely a Győrszentivánt határoló Ipari Park további bővítésének lehetséges hatásait vizsgálja. A Civil Díjon a Legnagyobb hatású projekt kategóriát nyerték el.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva!

Szerepvállalás
2024. június 22., szombat 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori