„Klubrádió
Reggeli gyors

Kunetz Zsombor: Foltozgatás helyett átfogó megoldások kellenének

23/07/2021 13:07

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Az egyetlen jó dolog, amit Kunetz Zsombor egészségügyi rendszerfejlesztő ki tudott emelni a kormány részéről, a gyors lezárás volt a koronavírus-járvány elején.

2021. július 23. Reggeli gyors - részlet 21.07.23. Kunetz Zsombor
09:43
00:00

Ezen a héten azt kértük vendégeiktől, mondják el, szerintük mik azok a kormányzati intézkedések, amiket megtartanának az elmúlt 11 évből? Maradjon az adórendszer, a családtámogatás, a kötelező óvoda, vagy éppen a kerítés?

Kunetz Zsombor egyetlen dolgot tudott kiemelni, amit a Fidesz jól csinált, azok pedig a koronavírus-járvány során elkövetett lezárások voltak. Hozzátette azonban, hogy e téren a környező országok mind beelőztek minket. Ilyenformán mindez inkább pánikreakció volt a kormány részéről.

Az egészségügy terén megjegyezte, átfogó megoldások fontosabbak lettek volna a foltozgatás helyett. Például egy traumatológiai ellátást áthelyezni egy olyan helyre, ahol más egészségügyi ellátást nem végeznek, nem logikus, mert így a lappangó betegségek felismerésére nincs lehetőség.

dr. Kunetz Zsombor
 
dr. Kunetz Zsombor
 

A kormányablakok és az Ügyfélkapu jó kezdeményezések voltak, de valahogy rengeteg hiba maradt a kivitelezésben. A kormányablakok esetében a várakozási idő okotz komoly problémákat, az Ügyfélkapu megnyitásához pedig éppen egy ilyen kományablakba kell elmenni, ahol aztán hatalmas sor várakozik. Azok sincsenek jobb helyzetben, akik rendelkeznek ugyan ügyfélkapuval, de gyermekeik nevére szeretnének regisztrálni új fiókot, mert azt is csak személyesen a kormányablakban tehetik meg. Ez még tovább lassítja az ügyintézést.

Az olyan lépések, mint a chipsadó jó kezdeményezések voltak Kunetz szerint, de valahogy mindig elhaltak.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Kunetz Zsomborral
2021.07.23., péntek 7:35
Riporter: Pálinkás Szüts Róbert