„Klubrádió
Café Péntek

Ludas Mátyás és a guillotine

23/06/2023 15:17

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Ludas Mátyás útra kel, és ha nem is megy el a Múzeumok éjszakájára, attól még betérhet a Dante Közösségi Alkotótérbe vagy meghallgathat fővárosi történeteket. Persze csak ha megússza a guillotine-t mint kulturális migráns. Café Péntek Váradi Júliával.

2023. június 23. Café Péntek (2023. június 23., péntek 20:00)
52:20
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Nagyon kell a vicc! Túl sok a baj és a szomorúság, így mint egy falat kenyérre olyan nagy szűkségünk van egy újabb, a hajdani Ludas Matyit idéző vicclapra, amely láthatóan nem tűnt el, csak átalakult, a címe most kicsit komolyabb: Ludas Mátyásnak hívják. A kiadóval, Kocsis András Sándorral beszélgettünk.

Kocsis András Sándor
 
Kocsis András Sándor
 

Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor ötlete alapján új, izgalmas hely nyílt a Margitnegyedben, Budán, egy pincehelyiségben. Úgy hívják, hogy Dante Közösségi Alkotótér. Az alapítókkal beszélgettünk.

És egészen közelről megismerkedtünk a guillotine-nal, valamint egy nagy párizsi átalakulással Földényi F. László esztéta jóvoltából, aki új esszé gyűjteményében idetartozó témákat tárgyal.

Szabó Dominika hivatásos sztorigyűjtő pedig elmondta, milyen trükkökkel jut csodás budapesti történetekhez a 150. évforduló alkalmából.

Szabó Dominika
 
Szabó Dominika
Facebook
 

Furcsa módon a Nemzeti Múzeumban nyílt meg Havadtői Sámuel képzőművészeti kiállítása Kulturális migránsok címmel. Őt is kérdeztük.

Végül néhány ötlet is elhangzott arról, hol érdemes tölteni a Múzeumok éjszakáját.

Café Péntek
2023. június 23. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia