„Klubrádió
Esti gyors

Magyar György: Civakodni lehet, de egymást gyomrozni nem kéne

17/08/2021 09:26

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Vasárnap lezárult az előválasztásra való jelentkezés. Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke szerint a jelentkezések elbírálása a héten véget ér. Hozzátette, egy hetedik miniszterelnök-jelölt jelentkezésének elbírálása is folyamatban van.

2021. augusztus 16. Esti gyors - részlet 21.08.16. Magyar György
10:11
00:00

Magyar György ügyvéd, a Civil Választási Bizottság elnöke a Klubrádiónak elmondta, hogy az előválasztásra 269 "egyéni jelölt-jelölt" adta le a dokumentációt. Ebből a bizottság 242-t már elfogadott, egyet elutasított, további 26 jelentkezés elbírálása pedig folyamatban van.

Hozzátette, minden informácó elérhető volt a regisztráció feltételeiről, hogy civil jelöltként mely párt frakciójához csatlakozik, és arról is, hogy nem vett részt ügynök tevékenységben. Ezeken kívül erkölcsi bizonyítványt, feddhetetlenséget igazoló dokumentumokat, valamint a vagyonnyilatkozatokat is be kellett nyújtani.

Külön kiemelte, hogy a jelöltség feltétele volt egy olyan nyilatkozat aláírása is, amely szerint, ha a jelölt nem nyer, akkor a győztes jelöltet támogatja.

Elismerte, ez nem oldja meg az ellentéteket. "Civakodni lehet, de egymást gyomrozni nem kéne" – mondta, hangsúlyozva, hogy most a tét a kormányváltás lenne.

A miniszterelnök-jelöltek száma jelenleg hat, de Magyar megjegyezte folyamatban van egy hetedik jelentkezés elbírálása is, azonban ennél többet erről nem árulhatott el.

Magyar György ügyvéd Fotó: Facebook
 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/interjú Magyar Györggyel
2021.08.16., hétfő 18:15
Riporter: Dési János