„Zajlik
Megbeszéljük...

Magyar Pétert nem lepte meg, hogy a Tisza Párt már csak 4 %-kal van a Fidesz mögött

11/09/2024 19:30

| Szerző: Klubrádió

Magyar Pétert nem érte meglepetésként a Medián friss felmérése, amely szerint jelentős mértékben csökkent a Fidesz és a Tisza Párt népszerűsége közti különbség. Bolgár György Megbeszéljük című műsorának vendége volt a Tisza Párt elnöke. Elmondta, hogy egyetért azzal, hogy Magyarországnak nincs szüksége az illegális migrációra, de szerinte ennek meg is kell teremteni a feltételeit, amit a kormány nem tett meg. A Tisza szervezeti működéséről Magyar Péter elárulta, hogy már 20 ezer ember fizet havonta a pártnak anyagi támogatást. 

2024. szeptember 11. Megbeszéljük - részlet 24.09.11. Magyar Péter
22:54
00:00

Magyar Pétert nem érte meglepetésként a Medián friss felmérése, amely szerint tovább csökkent, és jelentős mértékben csökkent a Fidesz és a Tisza Párt népszerűségének mértéke közti különbség. Magyar Péter elmondta, hogy már korábban tudomást szerzett egy Fidesz által készíttetett, nem publikus közvélemény-kutatási eredményről, amely a Mediánénál is kisebb különbséget mért a két párt között, tehát a Fideszben már ezelőtt is tudták, hogy nagyon feljött rájuk a Tisza. 

Fél éve még zászlót sem bontott Magyar Péter, de ha most vasárnap lennének a választások Magyarországon, a listás szavazatok 43 százalékát kapná a kormánypárt, míg a Tisza 39 százalékot szerezne. Magyar Péter pártja tehát már csak 4 százalékpontra van a Fidesztől.

Magyar Péter Bolgár György Megbeszéljük
 
Magyar Péter Bolgár György Megbeszéljük
Fotó: Klubrádió/Mátyus László
 


"Szerintem azért mozdult ekkorát a közvélemény hangulata, már a választások utánhoz képest is azért ugrottunk most 8%-ot, és láthatóan nem a Fidesz zuhant be, hanem a Tisza Párt nőtt, mert el tudtuk érni azt, hogy szakmai kérdésekről folyjon a diskurzus, és hogy átüssük a nyilvánosság falát - mondta. - Ehhez kellenek a Tisza-szigetek, ehhez kell egy jó és pörgős kommunikáció, következetesség, szakembergárda, háttércsapat, sok minden kell." 

Szerinte a Fidesz elszokott a szakmai vitáktól: "nincsenek is igazából szakembereik, mert az igazán jó szakemberek vagy nem mennek már a Fidesz környékére, vagy elüldözik őket, mert még lehet, hogy van egy-kettő, de megszólalni nem szólalhatnak meg. Ugye pártutasítás van, központi kommunikáció, a Rogán Antalék írják meg ezt az öt mondatot, mindent, amit el lehet mondani, Menczer Tamás szájába lehet adni, vagy Deutsch Tamásékba, és ők ismételgetik ezt, mint egy papagáj - mondta. A Tisza Pártnál ellenben "van egy szűk mag, ami legalább 20 főből áll, elismert közgazdászok és egészségügyi szakemberek, és ennél van egy sokkal tágabb, akiktől még külön kapunk javaslatokat, de amihez ragaszkodom, hogy az időzítést, azt mi döntsük el, mert az fontos. Bármennyire is nyomasztanak engem is, meg a pártot is sokan, hogy akkor most már mutassátok be a leendő minisztereket, meg a képviselőjelölteket, meg a szakembereket, ezt nem szabad elsietni. Egyrészt mindenkit meg kell szűrni, mindenféle szempontból, nemcsak szakmai, meg előéleti, hanem kommunikációs szempontból is. Ez folyik egy HR-csapattal, egy profi kiválasztó csapattal. Reményeim szerint egy-két hét múlva megjelennek majd a pályázatok a különböző pozíciókra, legyenek azok országgyűlési képviselők is, nagyon sok mindenben. Egy rendszerváltáshoz, amit mi szeretnénk csinálni, ahhoz nem száz ember kell, hanem legalább tízezer ember kell."

Magyar Péter egyetért azzal, hogy Magyarországnak nincs szüksége az illegális migrációra, még azzal is, hogy az igénylők a menedékkérelmüket ne Magyarország területén adják be, hanem még az ország határain kívül, de ennek meg is kell teremteni a feltételeit, amit a kormány valójában nem tett meg. Mint elmondta, az nem megy, hogy a Fidesz hibájából, a Fidesz migrációval kapcsolatos intézkedései miatt, illetve mert figyelmen kívül hagyja a vonatkozó uniós bírósági ítéletet Magyarországot anyagi veszteség érje az érkező bírságok miatt.

"2021-es az ítélet, ahol elítélték Magyarországot és kötelezték a jogszabályi környezet megváltoztatására, és a füle botját nem mozdította az Orbán-kormány - mondta erről. - Ezért kaptuk három évvel később ezt a 80 milliárd forint, plusz napi egymillió eurós büntetést, ami most már több, mint 100 milliárd forintra rúg, az két és félszerese a MÁV éves karbantartási keretének, költségvetésének. És senki, sem a politikai, sem a pénzügyi felelősséget nem vállalta még az állampártban vagy a kormányban, ezért az óriási hibáért. Amit ők el akartak volna érni azt a bizottsággal való tárgyalással, más országok gyakorlatának a beemelésével meg lehetett volna oldani. És még most sem látjuk azt, hogy Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter folyamatosan kint tárgyalna Brüsszelben emiatt, és keresnék a megoldásokat."

A Tisza szervezeti működéséről Magyar Péter még a műsorban elmondta, hogy már 20 ezer ember fizet havonta a pártnak anyagi támogatást. Negyven lelkes segítő kezdett el dolgozni az új irodájukban. "Itt, akik az irodában vannak ebből a 40 emberből, ha jól tudom, 28-29 már fizetett alkalmazott, de sok olyan van köztük, akik mondjuk már március óta dolgoznak, és júniustól tudunk nekik nem túl magas, de már egy értelmezhető fizetést adni. Ezért is indítottuk ezt a rendszerváltó kártya programunkat, amely minden ellenkező híreszteléssel szemben rendkívül sikeres, és már majdnem 20 ezer olyan magyar ember van, aki havonta rendszeresen fizet nekünk 3, 5 vagy 10 ezer forintot. És sok ezer olyan ember, aki meg egyedi utalásokat teljesít. Azt is sokszor elmondtuk már, hogy aki nem akar utalni, az be tud menni egy bankba, és akár készpénzben is tud fizetni, és tud utalni a számlánkra, és ezzel tudjuk a napi működést biztosítani, meg a fejlődést, mert nyilván lépésről lépésre nemcsak a közvélemény-kutatásokban kell előre menni, hanem a pártépítésben is, mert, ha tényleg versenyben akarunk lenni a következő országgyűlési választásokon, ahhoz óriási anyagi és egyéb erőforrásokra lesz szükség, és ennek az alapját most kell megteremtenünk, ha most elrontjuk, akkor nyilván sokkal nehezebb lesz."

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg

Megbeszéljük... vendég: Magyar Péter
2024. szeptember 11., szerda 17:10
Műsorvezető: Bolgár György