„Klubrádió
Megbeszéljük...

Márki-Zay: Azoknak is kedvezünk, akik Dobrevre szavaznak

4/10/2021 22:26

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Márki-Zay Péter számos kérdésben, mintaz az euró bevezetése, az elszámoltatás és az alkotmányosság kérdése Dobrev Klárával ért egyet. Úgy véli, a Karácsony Gergellyel kötött megállapodás értelmében ezzel azoknak is kedvezni tud, akik egyébként Dobrevre szavaznak.

2021. október 04. Megbeszéljük - részlet 21.10.04. Márki-Zay Péter
15:43
00:00

Egésznapos megbeszélést követően sajtótájékoztatón jelentette be Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter, hogy közös kormányzásra készülnek.

Márki-Zay Péter a Klubrádióban arról beszélt, hogy a bizonytalanokat és a civileket is meg kell győzni. E cél érdekében ültek le tárgyalni Karácsonnyal. A megállapodás nem tért ki arra, hogy melyikük lesz miniszterelnök-jelölt és ki miniszterelnök-helyettes-jelölt. Fenntartja, ha nem lát megoldást, kész visszalépni a miniszterelnök-jelöltségtől, számára fontosabb az választók érdeke saját hiúságánál.

Nem fordulhat olyan elő még egyszer, hogy következmények nélkül tevékenykedjen bárki a kormány védelmében. Ezért aztán a kormányváltás után Hadházy Ákos vezetésével elszámoltatást terveznek a 2010 előtti időszakra is.

Márki-Zay azt is megjegyezte, hogy számos kérdésben Dobrev Klárával ért egyet. Ilyen az euró bevezetése, az elszámoltatás és az alkotmányosság kérdése. Úgy véli, ezzel azoknak is kedvezni tudnak, akik egyébként Dobrevre szavaznak.

Úgy véli, így lehetséges olyan kormányzatot létrehozni, amely minden választó érdekeit képes szem előtt tartani.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Márki-Zay Péterrel
2021.10.04., hétfő 17:20
Riporter: Szénási Sándor