„Zajlik
Megbeszéljük...

Még nem egyeztetett Magyar Péterrel Karácsony Gergely

27/06/2024 18:40

| Szerző: Ivánkai Márk

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Miután a Kúria döntése értelmében is Karácsony Gergely nyerte meg a főpolgármester választást, ma az újrázó főpolgármester át is vette megbízólevelét.

2024. június 27. Megbeszéljük-részlet (2024.06.27.) Karácsony Gergely
17:01
00:00

Karácsony Gergely a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában elmondta, a Kúria döntése jogerős és ugyan az Alkotmánybíróság még bármibe belenyúlhat utólag, de úgy gondolja, hogy ezzel már nem kell foglalkoznia.

Hozzátette, mivel a Kúria nem tartotta jogilag megalapozottnak az új választás kiírását, ezért részéről lezárult ez a folyamat és szeretné folytatni a főpolgármesteri tevékenységét.

A Vitézy Dáviddal való lehetséges együttműködésről a Fővárosi Közgyűlésben Karácsony úgy nyilatkozott, hogy a maga részéről kész lenne elásni a csatabárdot. Azonban a főpolgármester úgy látja, hogy Vitézy ugyanazt a kommunikációt folytatja, mint a kampány során, ami nem könnyíti meg a kettejük közti lehetséges együttműködést.

Karácsony elárulta azt is, még nem hívta fel Magyar Pétert. Bár a számát már megszerezte, nem szeretett volna idő előtt elárulni bármit is erről az egyeztetési folyamatról.

Szerdai hír, hogy a főpolgármester tárgyalni akar Magyar Péterrel. Karácsony Gergely az ATV-ben azt mondta, még aznap felhívja a Tisza Párt alelnökét, hogy egyeztessenek a fővárosi közgyűlésben való együttműködési lehetőségekről. Az új politikai erőnek a semmiből rögtön 10 képviselője lesz a testületben, pont annyi a Fidesznek. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Karácsony Gergellyel
2024. június 27., csütörtök 16:25
Riporter: Bolgár György