„Klubrádió
Klubdélelőtt

Mit tehet egy humorista a klímaváltozás ellen? – Klubdélelőtt ajánló

31/01/2020 19:26

| Szerző: Klubrádió

Világzene, irodalom, humor, képzőművészet, fényképezés - és egy csendes-óceáni sziget. Mind elfértek egy szombat délelőtt, ha az a Klubdélelőtt.

2020. február 01. Klubdélelőtt (2020. február 01., szombat 09:00)
157:58
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9.00 Balogh Melinda az Óbudai Népzenei Iskolában és a Vienna Konservatoriumban tanult énekelni, a Jászság Népi Együttesben táncolt; első szólólemeze pedig felkerült a World Music Charts Europe toplistájára.

9.30 Az ország egyetlen Zászlómúzeuma újabb kinccsel gazdagodott. A Csendes-óceán egyik szigetén megalakult Meekamui Köztársaság, és természetesen ennek az országnak is van már zászlója. Vendégünk volt prof. dr. Suha György nagykövet.

10.00 A klímaváltozás szomorú tény, de mit tehet ez ügyben egy humorista? Egyáltalán mi köze az egészhez? Erről beszélt egy konferencián a Dumaszínház vezetője, Litkai Gergely, aki végzettségét tekintve jogász, volt idő, amikor ügyvédként is dolgozott.

Szlukovényi Tamás
 
Szlukovényi Tamás
 

10.30 Csabai László író, tanár, Nyíregyházán él. Első kötete 2006-ban jelent meg, majd folytatásos Szindbád-regényekkel jelentkezett, idén ő kapta a Mészöly Miklósról elnevezett díjat, a vidék lelkéről írt novelláskötetéért.

11.00 A 38. Magyar Sajtófotó Pályázat zsűrijének elnöke, Szlukovényi Tamás. Jó pár évtizeddel ezelőtt kalandos úton hagyta el Magyarországot, majd egy igen érdekes fotósorozatának, az ejtőernyős macskának köszönhette, hogy munkát kapott a Toronto Sun bulvárlapnál.

11.30 Balogh László a szentendrei tradíció méltó folytatója, a legközvetlenebb Barcsay-tanítványok egyike. A 90. születésnapja alkalmából Balogh 90 címmel nyílt kiállítása.

Balogh László festménye
 
Balogh László festménye
 
Klubdélelőtt
2020. február 1. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa