„Támogassa
Megbeszéljük...

Nagy Zsolt: Morálisan és erkölcsileg teljesen romokban van ez az ország

12/09/2023 18:59

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

"Két órája nem történik más, mint hogy dagasztjuk a szart" – ezzel a dramaturgia fogással kívánta felrázni a közönséget Nagy Zsolt színész a múlt hétvégén megrendezett SzázSzó találkozón. Ugyanakkor hálás a rendezvény közönségének amiért nem fújolták ki, hanem meghallgatták kemény mondataival ellenére is. Az Örkény Színház színésze arról is beszélt a Megbeszéljük című műsorban, hogy szerinte az ellenzéki politikai elitnek nem a "saját pecsenyéjét kéne sütögetnie", hanem komolyan vehető programmal előállnia.

2023. szeptember 12. Megbeszéljük-részlet (2023.09.12.) Nagy Zsolt
14:52
00:00

Nagy Zsolt sajnálja, hogy a beszédéből csak azt vette ki a média, hogy "hangoskodik itt egy színész". Hozzátette, sokkal lényegesebb lett volna a felszólalása utáni beszélgetés, ami rámutatott, hogy az egész baloldali gyakorlatilag két nőt tudott meghívni Szalai Krisztinán kívül.

Nagy nem ért egyet Jordán Tamás hozzá intézett üzenetének azon részével, miszerint egy színésznek ne kéne markánsan odaállni ügyek mellé. Az Örkény Színház színésze szerint a színész olyan közszereplő, akinek igenis határozottan oda kell állnia bizonyos ügyek mellé.

Nagy Zsolt azt várta volna ettől a rendezvénytől, hogy szellemi pörgéssel fog találkozni. Azonban azt vette észre, hogy egyre több a politikus arc a környezetben, és nem értette, hogy mi a rendezvény fókusza – fogalmazott, hozzátéve, számára feszültséget okozott ez.

"Az a baj azzal, hogy morálisan és erkölcsileg teljesen romokban van ez az ország" – mondta a színész. Szerinte az a probléma, hogy az ellenzéki elit tagjai nem őszinték a szándékaik tekintetében. "A politikában meghatározó arcok most az ellenzéki oldalon nem beszélnek őszintén, és csak a saját pecsenyéiket sütögetik" – fogalmazott. 

Nagy Zsolt szerint olyan programokat kellene összeállítani, amik mögé konstruktívan és következetesen be lehet állni. Végül megosztott egy számára fontos bölcsességet, amit a feleségétől kapott nyakláncon hord: "in tempestate securitas" (latin) azaz biztonság a viharban. Ez azt jelenti, hogy könnyű békeidőben okosnak lenni, de akkor is annak kell maradni, mikor nagy gáz van – fogalmazott. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük/Interjú Nagy Zsolttal
2023. szeptember 12., kedd 16:20
Riporter: Bolgár György