„Zajlik
Esti gyors

No migration, no conversation! – Selmeci János jegyzete

5/05/2023 18:03

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Selmeci János elképzelt interjúja Orbán Viktorral.

2023. május 05. Esti gyors-részlet (2023.05.05. Selmeci János jegyzete)
03:08
00:00
– Vendégem pedig Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. Miniszterelnök úr, szerdán a rendőrség a Karmelita kolostor előtt tüntető kiskorúakkal szemben könnygázt, tonfát, több jogvédő szervezet szerint indokolatlan erőszakot alkalmazott. Hogyan történhetett mindez?

– No migration!

– Értem, akkor beszéljünk erről. A Debrecenben épülő akkumulátor gyárban magyar munkavállalók fognak dolgozni?

– No migration!

– Már csak azért is merül fel ez a kérdés, mert az elmúlt időszakban több jogszabály-módosítás is segítette a harmadik országból érkező munkavállalók foglalkoztatását. Ez nincs ellentmondásban a magyar kormány bevándorlásellenes politikájával?

– No migration!

– Apropó bevándorlás ellenes politika, mióta a járvány, majd a háború foglalkoztatja az embereket, kevesebbet hallunk a Nyugat- Európába érkező, állítólag integrálhatatlan bevándorlók tömegeiről? Talán mégsem okoznak ők akkora problémát más országoknak?

– No migration! No gender!

– Na ha már mondja, pontosan mit is ért gender alatt?

– No gender!

– Már csak azért is merül fel a kérdés, mert nyugaton érdekes viták folynak a szülői jogok kapcsán, például, hogy a pedagógusoknak pontosan miről kell értesítenie a tanítványaik szüleit. Szintén fontos kérdés, hogy ha elvesszük az iskolák szexuális felvilágosításhoz való jogát, nem ártunk-e ezzel azoknak a gyerekeknek, akiket a szüleik nem, vagy félretájékoztatnak?

– No gender!

– Apropó kinek okozna hátrányt, ha Magyarországon legális lenne az azonos neműek házassága? Nem lenne jobb, ha azok a gyerekek, akik árvaházban kénytelenek felnőni, inkább azonos nemű szülők gyermekei lennének?

– No migration! No gender! No war!

– Ezt Szijjártó Péter el szokta mondani az orosz politikusoknak is, amikor találkozik velük? Egyébként valóban szükség van ennyi személyes találkozásra, nem árt ez inkább Magyarországnak?

– No war!

– Ön szerint milyen hatása lenne annak, ha a nyugati világ felhagyna Ukrajna támogatásával? Nem teremt veszélyes precedenst, ha egy nekünk szomszédos országtól területeket szakítanak el egy háborúban? Mi történne az ott élő magyarok?

– No war!

– Apropó ukrajnai magyarok, nem lehet, hogy a magyar kormány stratégiája nem válik be, és az Ukrajnával való NATO és uniós együttműködés akadályozása helyett más módszerekkel jobban lehet képviselni az ott élő honfitársaink érdekeit?

– No migration! No gender! No war!

– Miniszterelnök úr, van egyáltalán bármilyen téma, amiről többet mondana a sablonoknál, amivel kapcsolatban valódi megoldásokat keres? Érdekli egyáltalán valami?

– Hát az például nagyon érdekel, hogy tud a Paks meg a Kecskemét csupa magyar játékossal a Puskás Akadémia előtt végezni. A Fehérvár meg lehet kiesik, pedig teleszórtuk őket közpénzzel, hát hogy is van ez? Bezzeg az a zalaegerszegi gyerek a kupadöntőn, hát rendesen oda volt téve az a szabadrúgás. Látja, ha nem építünk stadiont, ez se lenne. Na erről kérdezzen!

Selmeci János jegyzete a 2023. május 5-i Esti gyorsban hangzott el.