„Klubrádió
Megbeszéljük...

Párbeszéd: A kormány megfeledkezett a népről

16/10/2020 06:41

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió/K.K.

Egyre durvábban támad a koronavírus, az egész világon tesznek ellene, de Orbán Viktor csak a saját népszerűségével foglalkozik. Irányított védekezés helyett káosz van.

2020. október 15. Megbeszéljük - részlet 20.10.15. Szabó Tímea
14:32
00:00

Az Egészségügyi Világszervezet szerint akkor lehet még kézben tartani a koronavírus terjedését, ha a tesztek 5 százaléka pozitív és nem több. 13 százaléknál már biztosan elszabadult a járvány. Magyarország itt tart. Káosz van, a védekezés elégtelen, Orbán Viktor retteg a recessziótól, mert a romló gazdasági helyzetben szavazatokat veszíthet, csak a saját népszerűsége érdekli, a kormány megfeledkezett a népről. Európában, sőt a világban sorra hozzák az óvintézkedéseket. Szlovéniában már lakhelyelhagyási tilalmat vezettek be, Olaszországban az otthoni maszkviselésre is kérik az embereket, máshol távoktatás folyik, szóval mindenütt történik valami.

A Párbeszéd szerint itthon is meg kellene tiltani, hogy zárt térben nagyobb rendezvényeket tartsanak, lehetővé kellene tenni az otthoni munkavégzést, kéthetente tesztelni kellene az egészségügyben, a szociális szférában, az oktatásban dolgozókat, ismét be kellene vezetni a sávos vásárlást. Szabó Tímea társelnök szerint az kevés, hogy az utolsó védvonalat, az egészségügyet próbálják erősíteni béremeléssel, ágyak felszabadításával. A magyarok számára ugyanis rémálom a kórházba kerülés, mert nem tudni, hogy lesz-e ott elég orvos, ápoló, megfelelő felszerelés. Az pedig már tényleg abszurd, hogy az időseket gondozó intézményekbe akarnak lélegeztető gépeket tenni, amelyek legfeljebb a horkolás kezelésére jók.

Szabó Tímea úgy véli, hogy szükség van óvintézkedésekre, ezeket egy fél évig mindenkinek el kell viselnie az egészségünk, az életünk érdekében. Addigra valószínűleg meglesz a vakcina. A kormánynak pedig gondoskodnia kell arról, hogy például a turizmusban, a vendéglátásban, de más vállalkozásoknál is pótolja a kieső bevételeket. Így teszi ezt sok kormány szerte Európában. Orbánnak észhez kellene térnie.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher.

Megbeszéljük
2020.10.16. 06:00
Műsorvezető: Bolgár György