„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Popcornmozi vs. művészfilm, Marvel vs. Scorsese

15/12/2019 09:05

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában két téma is terítékre került. Az adás első felében a drogfogyasztásról, függőségről, leszokásról szóló filmekről beszélgettünk Baski Sándorral. A folytatásban Rakita Vivien filmkritikus segítségével megvizsgáltuk, mi is a problémája Martin Scorsese-nek a képregényfilmekkel.

2019. december 14. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2019. december 14., szombat 13:30)
29:29
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes

A filmkritikussal folytatott beszélgetésben a témához kapcsolódó különböző műfajú alkotások között szóba kerültek olyan drámai hangvételű művek, mint a Rekviem egy álomért vagy az Egy kosaras naplója, míg a vígjátékok kategóriájában keresgélve az Ananász expresszre és a Fűbenjáró bűnre akadt Baski Sándor és Timár Ágnes. Továbbá arról is beszélgettek, miért nehéz eldönteni, hogy a Trainspotting például melyik műfajba is tartozik inkább.

A folytatásban Rakita Vivien filmkritikus segítségével megvizsgáltuk, mi is a problémája Martin Scorsese-nek a képregényfilmekkel. Az interjúból kiderült, hogy a neves rendező az igényes művészfilmek vesztét jósolta a popcornmozik egyre gyakoribb megjelenésével. Mint ismert, a legendás rendező The Irishman (Az ír) című drámáját egyik nagy stúdió se támogatta, így került a Netflixhez. Összefoglaltuk, hogy a hollywoodi alkotók közül ki melyik oldalra állt a vitában, és miért.

Jimmy Kimmel amerikai humorista egy szándékosan alacsony színvonalú videóban megpróbálta feloldani a konfliktust és összehozni a két világot:

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: 

Hangosfilm – Szélesvásznú verzió
2019. december 14., szombat 13.30
Műsorvezető: Timár Ágnes