„Klubrádió
Ötös – Péterfyékkel

Rabszolgából vállalkozó

19/09/2019 15:28

| Szerző: Klubrádió

Néhány kemény év után sikeres vállalkozó lett Londonban a volt védőnő, igaz nem a szakmájában. Neki sikerült.

2019. szeptember 19. Ötös - részlet 19.09.19. Tóth Andrea Gyöngy
22:25
00:00

Kell ahhoz valami kalandvágy, hogy az ember külföldre menjen dolgozni. Nem is mindenkinek sikerül valahol másütt gyökeret vernie, de vannak szerencsések is. Ez utóbbi kategóriába tartozik Tóth Andrea Gyöngy, aki 10 éve hagyta el az országot és sok-sok munkával, de boldogult.

Itt védőnő volt, diplomás és valami hasonló munkát keresett Londonban is. Nyelvtudás nélkül. Takarítónőnek tudott elhelyezkedni egy szállodában, ahol rabszolgának tekintették. Nem csak őt. A takarítás nehéz munka -mondja ő-, és nem csak fizikailag, hanem szellemileg is. Meglepő kijelentés, de szerinte így van: a diplomája is segítette a boldogulásban, amikor a szobákat tette rendbe.

Ma már takarító vállalkozása van, és egy másik, amelyben szobakiadással foglalkozik. Azt mondja, hogy a titok nyitja a sok és becsületes munka.

Pillanatnyilag a legnagyobb gondja a Brexit, aminek már érződik a hatása. Például üresebbek a boltok polcai. Meggyőződése, hogy a valódi kérdés nem az volt, hogy az Egyesült Királyság kilépjen-e az Európai Unióból, vagy sem, valami más politikai szándék van a dolog mögött.

A magyar politikáról is hasonlóképpen vélekedik, félrevezetésre gyanakszik. Ő Londonból már rálát a világra, nagyobb a tér, amit érzékel. Tóth Andrea megtanulta az angoloktól, hogy ne keveredjen vitába. Amikor fideszes ismerősével találkozik, aki meg akarja győzni, akkor inkább témát vált.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook.

Ötös
2019.09.19. 10:00
Műsorvezető: Péterfy Gergely