„Klubrádió
Megbeszéljük...

Soros György nem képzeli magát Istennek

19/07/2019 19:04

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

A milliárdos fő terve, a nyílt társadalom megteremtése nem jött be, pénzével a populistákat segítette – véli Braun Róbert.

2019. július 19. Megbeszéljük - részlet 19.07.19. Csontos Csaba
15:27
00:00

Soros György milliókon segített a pénzével, elképzelései támogathatók, dicséretesek, de a legfontosabb ügyben, a nyílt társadalom megteremtésében kudarcot vallott. A zárt társadalom előretörését, a populisták megerősödését érte el. Istennek hiszi magát, ám az egész tevékenységéből olyanok húztak hasznot, mint például Donad Trump. Ez olvasható ki Braun Róbert könyvéből, amelynek részlete már napvilágra kerültek.

Csontos Csaba, a Nyílt Társdalom Alapítvány szóvivője ezt nem így látja. Szó sincs arról, hogy Soros György rosszul képviselne jó ügyeket, ezzel segítve a populistákat. Tévúton jár, aki azt gondolja, hogy Trump győzelme, a Brexit, vagy a lengyel és magyar populista hullám amiatt van, mert Soros pénze rossz helyre ment.

Braun Soros-birodalmat emleget, a magyar kormány a hadsereg, meg a zsoldos kifejezéseket használja. Ez már egy összeesküvés elmélethez hasonlít, amikor valaki azt hiszi, hogy magánemberek a pénzükkel képesek mozgatni például civil szervezeteket. A társadalomban jóval Soros megjelenése előtt is volt igény környezetvédelemre, az emberi jogok védelmére. Sok országban volt halálbüntetés, kínzás, erőszak, rendőri túlkapás, létre is jöttek a környezet- és jogvédő szervezetek.

Soros György évente egymilliárd dollárt költ a rászorulók segítésére. Ennyiből sok jó ügyet lehet támogatni, de ahhoz kevés, hogy a világ folyásán változtasson, gondoljunk csak arra, hogy a magyar kormány mennyit költ propagandára.

Csontos Csaba kiemelte, hogy Soros a tanácsadói segítségével marginális, elnyomott csoportokat talál meg. Ő az egyetlen magánadományozó, aki romákon segít, vagy éppen afrikai albínókon, akiket legyilkolnának, mert nem olyanok, mint a többség. Egyfajta kármentő munkát végez a Nyílt Társadalom Alapítvány. Soros György pedig egyáltalán nem képzeli magát Istennek, csupán a tőzsdén szerzett tapasztalatait hasznosítja.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Flickr.com.

Megbeszéljük
2019. 07. 19. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György