„Támogassa
Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával

Sorstörténetek

27/04/2024 18:22

| Szerző: Kerekes Bori/Klubrádió

Aki ha elbukik is, újra talpra áll. Aki, ha oka lenne rá, akkor sem adja fel. Aki kesereghetne, de inkább cselekszik. A szerdai Ötösben olyan sorstörténeteket ismerhettek meg a hallgatók, amik nem csak azért érdekesek, mert tele vannak fordulatokkal, hanem azért is, mert inspirálnak, erőt adnak, példát mutatnak.

2024. április 24. Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával (2024. április 24., szerda 10:05)
96:43
00:00
Műsorvezetők: Epres Attila, Szalai Kriszta Szerkesztők: Kerekes Borbála

Nnamani Bea állami gondoskodásban nőtt fel, a bűnözésből tért rá a helyes útra. De hiába találta meg a helyes irányt, nem tudott belőle megélni. Kilakoltatták, de minden egyes megpróbáltatás után újra és újra felállt, és helyrehozta az életét.

 
Nnamani Bea l Forrás: YouTube
 

Székely Zsófia, borász szuperereje, hogy nehéz gyerekkora és a próbatételek ellenére is minden helyzetben megtalálja a jót, amibe bele tud kapaszkodni. Lehet az a reggeli kávé, vagy a kedvenc fotele, ő képes a hétköznapi dolgokban, tárgyakban is megtalálni azokat a kapaszkodókat, amik jókedvre derítik.

Csáky Soma testének nagy része megégett, mikor egy vonat tetejére felmászó barátjának próbált segíteni, mégis mosolyog. Két hónapig volt mélyaltatásban, hajszálon múlt, hogy túlélte, és hosszú évekbe telik majd, míg teljesen felépül, ha teljesen flépül. Mégis azt mondja, ma sem döntene másképp, bármikor újra megpróbálna segíteni barátjának, akit végül elvesztett a balesetben.

Csutka István a természetben találta meg azt az kapaszkodót, ami mindig erőt ad neki.

Kristyán Göngyike most gyógymasszőrként dolgozik, felnőtt gyerekei már elköltöztek otthonról. Egyedül nevelte fel őket, de nem ez volt élete legnagyobb kihívása. Nevelőanyja szívtelensége és testvérei erőszakossága örök bélyeget nyomott a lelkére, de ő mégis úgy döntött, hogy a kezébe veszi a saját sorsát.

Róluk szólt az adás ezen a héten, a fenti lejátszóra kattinva hallgathatják meg.

Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával
2024. április 24., szerda 10:00
Szerkesztő: Kerekes Bori