„Klubrádió
Fülbevaló

Szerelem és válás koronavírus idején

3/04/2020 06:08

| Szerző: Klubrádió

Hogyan hat a párkapcsolatokra a járványhelyzet miatti tartós összezártság? Mayer Máté pszichológus válaszolt a Fülbevalóban. A műsorban szó volt még a kontaktlencse-utánpótlásról, valamint a közbeszédet uraló koronavírus idején kakkuktojásként a tavaszi recepteket is bevettük témáink közé.

2020. március 31. Fülbevaló (2020. március 31., kedd 13:00)
45:11
00:00
Műsorvezetők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika Szerkesztők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika

Tavasz van, általában a természettel összhangban az emberek is ilyenkor születnek picit újjá Leporolják magukat a téli álomból, a hideg, sötét napok  után elhagyják az otthonülést, kimennek a szabadba, egyedül vagy kézen fogva, élvezik az évszak minden egyes percét.

Jelenleg azonban felfordult a világ, a koronavírus határozza meg a mindennapokat, ennek kapcsán két, eddig kevéssé tárgyalt, de sokakat érintő problémát beszéltünk át a Fülbevalóban. Hogyan szereznek új kontaktlencsét a látásjavítóeszköz használói, és hogyan hat a karantén a párkapcsolatokra?

Arról, hogy a járvány miatti korlátozások hogyan érintik a kontaktlencséseket a kontaktológiával foglalkozó Istvánfi Kinga szemészt kérdeztük, aki azonban nem csak a látásjavító eszközök mostani pótlásáról beszélt, hanem a járványhelyzet kapcsán felidézte Dr.Li történetét is,, aki a kínai Vuhan városában elsőként fedezte fel és jelentette a koronavírust.

 
Forrás: Martin Slavoljubovski/Pixabay
 

Mayer Máté pszichológust, párterapeutával pedig arról beszélgettünk, hogy a szerelmi életünkre mennyire lehet negatív hatással a kijárási korlátozások miatti tartós összezártság. Vajon, miután a helyzet normalizálódik, a kínaiakhoz hasonlóan mi is tömegesen válunk majd?  Mert Kínában a karanténok és kijárási tilalmak enyhülésével párhuzamosan, azonnal megugrott a beadott válókeresetek száma. Amióta márciusban újranyitottak a közjegyzői irodák, Hszian városában tömegek állnak sorba, a lakosok rekordot jelentő számban adják be válókeresetüket, de hasonló esetekről számolnak be Szecsuan tartományból is. Tényleg ennyire nagy konfliktust okoz az, hogy ha házaspárok ennyire hosszú időre össze vannak zárva?

 
Forrás: D1creations/Pixabay
 

Harmadik témánkkal elszakadtunk a vírustémától, mondhatni a békeidőket idéző tavaszi táplálkozási tanácsokat osztottunk meg hallgatóinkkal, terítékre kerültek a zöldségek, gyümölcsök. Arról beszélgetünk, hogyan érdemes fogyasztanunk az idénynövényeinket, hiszen, most, hogy vége a télnek, végre nemcsak tabletta formájában vehetjük magunkhoz az ezekben is megtalálható vitamint. Arról is szó esett, melyikből és mit érdemes készíteni, a receptekhez Fűszeres Eszter gasztroblogger adott tanácsokat.

Forrás: Pixabay
 

Műsorunkat a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Fülbevaló
2020. március 31., Kedd 13.00.
Műsorvezető: Kovács. M. Veronika