„Klubrádió
Szerepvállalás

T-együnk egymásért

19/09/2021 09:14

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Főszerepben ismét a társadalom. Bíró Bori az Együnk Egymásért programról és a megváltozott munkaképességű emberek munkaerőpiacra segítéséről beszélgetett vendégeivel.

2021. szeptember 18. Szerepvállalás (2021. szeptember 18., szombat 18:05)
23:41
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Az Együnk Egymásért program a hazai gasztronómiai élet egyik legnagyobb hagyományú jótékonysági összefogása. Az elmúlt 9 évben összegyűjtött adományokból az Élelmiszerbank több mint 400.000 élelmiszeradagot tudott eljuttatni rászoruló emberekhez országszerte.

A jubileumi, 10. programot szeptember és december között rendezik. A jelentkező vállalatok dolgozói jótékonysági sütivásárokat szervezhetnek, a vendéglátóhelyek pedig egy fogásuk vagy desszertjük bevételeiből tehetnek felajánlásokat a jó célra. A részleteket Nagygyörgy András, a szervező Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója mondta el.

Az elmúlt 10 évben 18-ról 44%-ra nőtt azon megváltozott munkaképességű emberek aránya, akik dolgoznak. Mindez mutatja, hogy ez a foglakoztatási forma kezd Magyarországon is egyre elterjedtebbé válni, de még mindig elmarad az 50%-os EU-s átlagtól.

A statisztikák szerint hazánkban nagyjából 150 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik, azonban a jó gyakorlatok tanulmányozásával, átvételével és a támogatói környezet fejlesztésével ez a szám még tovább növelhető. Egy miskolci call-centerben augusztusban 30 megváltozott munkaképességű dolgozó állhatott munkába. Ignácz Bélát, a Prohumán kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztem.

Szerepvállalás
2021.szeptember 18., szombat 18:05
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori